Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom magistri

Nezadovoljniji od ostatka populacije: Mladi s diplomom manje sretni od onih koji nikad nisu studirali

Objavljeno 17.02.2021.

Čini se da fakultetska diploma ipak ne garantira sreću i zadovoljstvo vlastitim životom.

'Sutra je promocija nakon koje ne mogu ništa': Diplomu im ne priznaju u Hrvatskoj, ali moraju platiti 500 kuna za svečanost

Objavljeno 18.04.2018.

Očaj mladih s diplomom Medicinskog fakulteta u Osijeku sve je dublji. Iako se još od kraja prošle godine u medijima piše i govori o njihovoj nezavidnoj (i za naš obrazovni sustav sramotnoj) situaciji, činjenica je da problem priznavanja njihove diplome još nije riješen. Bez obzira na to – cijena promocije i dalje je 500 kuna. Za sretniju budućnost!

Studirali, diplomirali, a za Hrvatsku NE POSTOJE: Potpišite peticiju - pomozite ovim magistrima da pronađu zasluženi posao

Objavljeno 02.02.2018.

Krajem prošle godine očaj mladih s diplomom Medicinskog fakulteta u Osijeku zainteresirao je domaće medije. Naime, nakon pet godina studiranja i stjecanja diplome magistra medicinsko-laboratorijske dijagnostike, našli su se u apsurdnoj situaciji – na burzi rada ne prepoznaju ih kao postojeći potencijal na tržištu rada.

S diplomom opet u školske klupe: Sve više magistara prelazi u zanatlije

Objavljeno 11.05.2017.

Prekvalifikacije i dokvalifikacije su postale svjetlo na kraju tunela, prije svega za nezaposlene među kojima nažalost ima i mnogo fakultetski obrazovanih mladih osoba.

Ljubavna priča na promociji u Zagrebu: Vezu okrunili brakom, bebom i diplomama

Objavljeno 21.02.2017.

Svakom mladom čovjeku stjecanje diplome ujedno je i vrhunac dotadašnjeg života. Ovaj par svoj je vrhunac života obilježio još nekim velikim životnim postignućima.

 Važno je zvati se magistar: Zašto bakalaureat jednostavno nije dovoljan

Objavljeno 22.08.2015.

U Hrvatskoj ne postoji puno mogućnosti za prvostupnike i zato gotovo svi studenti žele upisati diplomski studij. Iako je Bolonjskim procesom uvedena titula prvostupnika, čini se da nju zapravo nitko ne želi.