Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom medicinski fakultet

Medicinski fakultet od jeseni će nuditi dva nova studijska programa

Objavljeno 01.04.2015.

Na jučer održanoj 5. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayerau akademskoj 2014./2015. godini članovi Senata su razmatrali i usvojili ukupno33 točke, među kojima je najzanimljivija ustroj dva nova studijska programana Medicinskom fakultetu.

Prvi u Europi - Medicinski fakultet ponosni vlasnik prestižnog certifikata!

Objavljeno 17.03.2015.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 10. ožujka predstavljan je Certifikat za kvalitetu internacionalizacije Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na engleskom jeziku - CeQuint koji mu je dodijeljen iz područja Biomedicine.

Studenti medicine zaraženi malim boginjama

Objavljeno 06.03.2015.

Četvero studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (UNSA) zaraženo je malim boginjama, potvrđeno nam je iz ove visokoškolske ustanove.

Oni najbolje znaju: liječnici savjetuju zašto upisati medicinu

Objavljeno 27.02.2015.

"Eto, ako ste spremni služiti danju i noću, odazivati se na pozive daleko van radnog vremena, iskreno strahovati da li ste postupili ispravno kod pojedinog bolesnika, ako vam nije presudan financijski moment, ako vam se studira toliko godina - odaberite medicinu."

Novi studijski programi na Sveučilištu u Rijeci

Objavljeno 12.02.2015.

Preddiplomski sveučilišni studijski program Marketing u turizmu Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te poslijediplomski studiji Medicinskog fakulteta Endokrinologija i dijabetologija, Gastroenterologija, Kardiologija te Opća interna medicina i Internistička onkologija – novi su programi Sveučilišta u Rijeci.

Prebačeni s Medicinskog u Rijeci: studenti ne žele diplomu novog fakulteta

Objavljeno 05.12.2014.

Dio studenata novoosnovanog Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci nezadovoljno je što će im po završetku školovanja na diplomi pisati ime tog fakulteta, a ne Medicinskog fakulteta koji su upisali.

Sveučilište se oglasilo: Evo koji su fakulteti popunjeni

Objavljeno 30.07.2014.

Nakon ljetnih rokova, preddiplomski studiji Sveučilišta u Zagrebu popunjeni su više od 88%!

Dentalna medicina: uskoro novi studij na Medicinskom fakultetu u Osijeku

Objavljeno 10.07.2014.

Svečanom sjednicom na kojoj je osnovan Zavod za dentalnu medicinu pri Medicinskom fakultetu u Osijeku, 8. srpnja započeo je prvi korak u osnivanju studija dentalne medicine u Osijeku, a koji bi trebao započeti u školskoj godini 2015./2016.

Medicinski, Filozofski i Pravni fakultet stupaju u štrajk

Objavljeno 01.07.2011.

Tri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Medicinski, Pravni i Filozofski - donijela su odluke kojima se najavljuje obustava studijskoga procesa kao mjera otpora nametanju prijedloga zakona o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu, priopćila je inicijativa Akademska solidarnost.

Greška teška 560.000 eura: Studentima 8 godina plaćali hranu, a nisu trebali

Objavljeno 15.10.2009.

Na fakultetu su čak osam godina isplaćivali subvencije za hranu stranim studentima koji po zakonu na to nemaju pravo.Prati nas na Instagramu!