Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom mjere

Pojačane mjere sigurnosti naredna četiri dana: Državna matura je u tijeku!

Objavljeno 03.06.2019.

Ispitima iz materinskih jezika nacionalnih manjina danas počinje državna matura za više od 34.000 hrvatskih učenika. Kako bi se izbjegli scenariji proteklih godina koji su uključivali krađe ispita, prepisivanja s pomoću kamera na kemijskim olovkama - uvedena su stroža pravila.

Od mjere do karijere: Predstavljeno novo ruho mjere Stručnog osposobljavanja

Objavljeno 01.03.2017.

Danas je u prijepodnevnim satima predstavljen paket mjera aktivne politike zapošljavanja 'Od mjere do karijere' koji se odnosi na povećanje zapošljivosti u RH, s nalaskom na one najosjetljivije skupine među kojima su i mladi.

'Stari' i mladi: Tko će sve iduće godine moći odrađivati 'stručno'?

Objavljeno 09.11.2016.

U lipnju ove godine nemali broj mladih ostao je neugodno iznenađen izmjenama SOR-a koje su, kako bi udovoljile europskim kriterijima, diskriminirale po dobnoj osnovi. Naime, mladi stariji od 29 godina sredinom ove godine izgubili su pravo javljanja na 'stručno'.

Članovi ove Facebook grupe bore se za svoj posao: Jesu li s 29 godina prestari za stručno?

Objavljeno 27.10.2016.

Mjera za poticanje zapošljavanja 'Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa' izmijenjena je ove godine, na nesreću jednog dijela potencijalnih korisnika.

Zaustavljaju egzodus mladih znanstvenika: nove mjere zapošljavanja novaka

Objavljeno 03.08.2015.

'Osigurali smo da mladi ljudi ostanu na sveučilištu te prenose svoje znanje na sljedeće generacije studenata i svojim znanstvenim radom doprinesu boljitku Hrvatske...'

Tko kaže da je u radu spas: najzadovoljnija nacija radi samo pola radnog vremena

Objavljeno 14.05.2015.

Bez obzira koje kriterije uzeli u obzir, Nizozemci su uvijek jedna od najsretnijih nacija na svijet. Otvorenog su uma, liberani i opušteni – prava pozitivna ekipa.

Stručnjaci složni: nove mjere zapošljavanja mladih su mazanje očiju!

Objavljeno 02.12.2014.

Ministarstvo rada uz veliku pompu najavilo je nove mjere koje bi trebale 'ukrotiti' nezaposlenost mladih u Hrvatskoj, koja je prema nekim procjenama, početkom 2014. godine prelazila 50 posto.

Ne voze auti, ne lete avioni - dok polažu prijemni ispit!

Objavljeno 13.11.2014.

Više od pola milijuna južnokorejskih srednjoškolaca pristupilo je u četvrtak prijamnom ispitu za koledž, koji prate jedinstvene mjere čiji je cilj omogućiti odvijanje ispita na vrijeme i u tišini.Prati nas na Instagramu!