Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom mzo

Dodijeljena čak i jedna više: Objavljeni dobitnici STEM državnih stipendija

Objavljeno 09.05.2018.

Iako je Ministarstvo planiralo dodijeliti 3400 stipendija, s obzirom na to da je u sklopu područja biomedicine i zdravstva više studenata ostvarilo jednak broj bodova, dodijeljena je jedna stipendija više.

  Gdje je zakon o studentskom radu? Studenti čekaju godinu dana, a odgovor MZO-a je: 'budite strpljivi'

Objavljeno 16.03.2018.

Zakon o studentskom radu još uvijek nije donesen iako je rok Ministarstva znanosti i obrazovanja za objavu izvješća javne rasprave prošao još u veljači nakon čega je trebao biti upućen u Vladu. Studentima je dosta čekanja, a sporovoznost MZO-a vidi se od početka priče sa spomenutim Zakonom jer su kasnili i s donošenjem Nacrta prijedloga Zakona.

Provjerite svoje mjesto na listi: Objavljen novi popis dobitnika STEM stipendije vrijedne 10800 kuna

Objavljeno 30.01.2018.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja pozivaju studente da ponovo provjere svoj status i mjesto na rang-listi.

Objavljeni dobitnici DRŽAVNE STIPENDIJE: Provjerite jeste li na rang listama!

Objavljeno 08.12.2017.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja stižu rezultati natječaja za najpoželjniju stipendiju!

Ne snalaziš se u aplikaciji? Ove Korisničke upute olakšat će ti prijavu za državnu stipendiju

Objavljeno 13.10.2017.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja napravilo je detaljne upute kako bi vam prijava za državnu stipendiju po socio-ekonomskom ključu prošla što bezbolnije.

Studenti mogu odahnuti: Nakon naših članaka MZO srušio spornu Odluku MEV-a - ipak nisu imali dopuštenje za mijenjanje iznosa školarine

Objavljeno 19.09.2017.

O nevoljama studenata s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu izvještavali smo tijekom protekla dva tjedna. Podsjećamo, riječ je o izmijenjenoj Odluci o upisu studenata u višu godinu tako da osim ECTS bodova koje prenose, moraju platiti i punu školarinu. Ova Odluka prošla je bez potpisa i pečata Ministarstva, a na veliku štetu studenata koji su najavili ispis s faksa.

Osnovana Radna skupina za studentski rad: Zašto nitko iz Ministarstva nije obavijestio studente?

Objavljeno 21.03.2017.

Iako je premijer pozvao sve studente da se uključe u izradu nacrta zakona koji će regulirati studentski rad, iako ministar Barišić govori da ovim zakonom Vlada poručuje da je socijalno osjetljiva, ostaje pitanje zašto o tome da je osnovana Radna skupina nema vijesti na web stranicama MZO-a i zašto još uvijek nisu odgovorili pokretaču peticije za omogućavanje rada 'na studentski ugovor'...

Pravilnik o kojem ovih dana pričaju svi studenti: Znaš li pod kojim uvjetima možeš ostati bez subvencije na x-ici?

Objavljeno 20.10.2016.

Zamislite da dođete u studentsku menzu, natrpate svoj pladanj omiljenom hranom, a na blagajni uslijedi šok jer ste upravo saznali da ste ostali bez subvencije na x-ici.

Čakovec još uvijek bez menze: Ministarstvo i vlasnik restorana se 'loptaju', studenti pokrenuli peticiju

Objavljeno 18.10.2016.

Studenti u Čakovcu još uvijek ne znaju kada će napokon moći 'peglati' svoje x-ice u menzi i pojesti subvencionirani obrok.

Analiziramo novosti u nacrtu Pravilnika o dodjeli državne stipendije: rok za isplatu i dalje nedefiniran

Objavljeno 02.08.2016.

Nacrt dugo očekivanog Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju donio je nekoliko značajnih novosti, a nastao je nakon prosvjeda ispred MZOS-a održanih početkom lipnja.Prati nas na Instagramu!