Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom nepravilnosti

Apsolventi pisali ispit 3 sata bez pauze za WC – nekima 'pobjeglo', drugima utjecalo na psihu

Objavljeno 11.02.2021.

Apsolventi medicine nisu smjeli na wc niti raditi bilješke tijekom trosatnog ispita. Neki tvrde da im je ovo iskustvo negativno utjecalo na mentalno zdravlje.

Agencija za znanost i obrazovanje utvrdila niz nepravilnosti na Ekonomskom fakultetu

Objavljeno 25.07.2019.

U postupku reakreditacije zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Agencija za znanost i obrazovanje objavila je izvješće u kojem upozoravaju na neke sporne stvari koje su utvrdili na tom fakultetu.

Nitko od studenata se ne žali nadležnima zbog kašnjenja ispita, a Ministarstvo pere ruke od situacije: 'To je isključivo odgovornost visokih učilišta'

Objavljeno 19.06.2019.

'U visokom obrazovanju ne postoji takav tip prosvjetne inspekcije koji bi pratio/nadzirao visoka učilišta u provedbi ispita. Ovo je isključivo dio akademske nadležnosti i odgovornosti visokih učilišta', objasnilo nam je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u mailu, kada smo ih upitali kako se rješavaju žalbe studenata na objavljivanje rezultata ispita nakon propisanog roka od pet dana.

Fijasko obnove studentskih domova u Zagrebu: Hoće li 200 milijuna kuna platiti roditelji studenata?

Objavljeno 19.01.2018.

Obnovu studentskih domova Cvjetno naselje i Stjepan Radić radila je Projektgradnja, tvrtka u suvlasništvu Agrokora. Budući da je ovih dana završena revizija projekta obnove domova, utvrđene su nepravilnosti pri ugovaranju izvođača posla pa bi se sredstva za obnovu iz EU fonda trebalo i vratiti. Riječ je o 220 milijuna kuna, a dug će vjerojatno pasti na leđa građana.

Student postao žrtvom izborne prevare: 'Nisam bio na izborima, netko drugi glasao je umjesto mene'

Objavljeno 24.05.2017.

Nakon lokalnih izbora neki zadovoljno trljaju ruke, neki se spremaju za drugi krug, a treći upozoravaju da je i ovoga puta u cijelom procesu glasanja bilo mnogo nepravilnosti.

Revizori 'pročešljali' fakultete: na većini otkrili nepravilnosti u poslovanju

Objavljeno 16.06.2016.

Od 88 javnih visokih učilišta, koliko ih je 2014. bilo u Hrvatskoj, Državni ured za reviziju pregledao je poslovanje i financijske izvještaje njih 68.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu 'oživjela' nakon smjene na sjednici Vlade

Objavljeno 14.06.2016.

Nakon što je, na zadnjoj sjednici Vlade, sa svog položaja razriješena članica Ružica Beljo Lučić, a na njeno mjesto "ustoličena" Željka Nenadić-Tabak, Nacionalna zaklada uskrsnula je iz mrtvih i objavila Natječaj za dodjelu stipendija.

Zabrinuti studenti traže odgovore: Ostaju li bez love iz Zaklade iako su im dodijeljena četiri milijuna kuna iz proračuna?

Objavljeno 04.05.2016.

Iako je Zakladi dodijeljeno četiri milijuna kuna iz proračuna, ona ne radi, a nitko ne zna što će se s njom dogoditi.Prati nas na Instagramu!