Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom nostalgija

Što biste SADA radili da možete? Nostalgični profil mami uzdahe: Studenti se prisjećaju svakodnevnih stvari koje im nedostaju

Objavljeno 05.05.2020.

Nakon što su Instagram preplavili nostalgični profili 'Ja bih' koji se prisjećaju svakodnevnih situacija i navika iz dana prije karantene i studenti su konačno izradili svoju.

'Ako ti se ide doma, pakiraj se i pravac kolodvor': Studenti savjetuju što učiniti kada vas na faksu uhvati nostalgija za kućom

Objavljeno 10.09.2018.

Razmišljanje o našoj kući i svemu onome što nam nedostaje dok smo na studiju u drugom gradu, sasvim je normalna pojava. Nostalgija je osjećaj koji nas prati tijekom cijelog visokog obrazovanja, ali kako godine odmiču i taj osjećaj nekako postaje blaži pa od nostalgije najčešće 'boluju' brucoši.

FOTO Studentske navike koje teško izumiru: Bivša studentica psihologije preselila u kuću, a i dalje radi ovo...

Objavljeno 05.01.2018.

Iako danas ima kuću, supruga i sina, i dalje još ponekad drži piće na prozorskoj klupčici – baš kao i svi studenti koji nemaju tu sreću da u sobi imaju frižider ili u njemu imaju premalo mjesta ukoliko ga moraju dijeliti s još nekoliko sustanara.

Nostalgična: Pogledajte kako je izgledao kultni zagrebački studentski dom davne 1986. godine

Objavljeno 26.04.2017.

Grad Zagreb mijenja se, a s njime i neka kultna studentska mjesta.

'Htjela sam napustiti faks i vratiti se kući': Što kad te u domu uhvati nostalgija za domom?

Objavljeno 29.03.2017.

Kažu da je 'dom tamo gdje je srce', a s time će se sigurno složiti i studenti koji žive u studentskom domu jer im je 'homesick' osjećaj stalni gost. Premda se čini da nam nostalgija ponekad stvara knedlu u grlu, ona uglavnom prođe uz prijatelje i zabavu.

Podsjećaju na obitelj i prijatelje: predmeti koji studentima pomažu kad presele u novi dom

Objavljeno 06.06.2016.

Nije lako ostaviti obiteljski dom i zaputiti se u drugi grad na fakultet. U procesu prilagodbe na novi način života studenti često uzimaju njima drage stvari iz obiteljskih kuća i nose ih u studentske sobe i stanove kako bi im pomogli u trenucima kad ih uhvati nostalgija za domom ili rodnim gradom.

Iznenađujuće stvari koje će ti nedostajati nakon diplome

Objavljeno 04.03.2016.

Kad ti se približavaju rokovi ili moraš napisati gigantski seminar, lako je pomisliti koliko će ti život biti bolji jednom kad diplomiraš. Pa brojiš dane, križaš ih na kalendariću i sanjariš o slobodi.

Počinje nostalgija studenata za obiteljskim domom: je li to dobro za studij?

Objavljeno 14.10.2015.

Odlaziš kući, a predavanja jedva da su krenula? Velike su šanse da nećeš izdržati 3(+2) godine na fakultetu...