Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom obaveze

Živote, robijo: Umjesto sarme, za doček spremao – ispit!

Objavljeno 08.01.2020.

Najluđa noć u godini je iza nas. I dok se neki ovih dana bacaju na obaveze koje su slavili 'na led' tijekom praznika, drugi su se njima bavili čak i tijekom dočeka.

Između preživljavanja i školovanja: Studenti ispričali da im fakultetske obaveze trpe jer moraju raditi

Objavljeno 19.06.2018.

Više tisuća studenata s uzbuđenjem čeka donošenje Zakona o obavljanju studentskih poslova, i to osobito izvanredni studenti kojima će se sada po prvi put pružiti mogućnost legalnog rada preko student-servisa. No, studenti koji rade kako bi si uspjeli isfinancirati fakultet i život teško balansiraju između posla i akademskih obaveza. K tome, otkrivaju da nerijetko žrtvuju fakultetske obaveze zbog poslovnih.

Mogu li spavati jedan sat dnevno i preživjeti? 7 živčanih slomova koje doživi svaki student

Objavljeno 29.03.2018.

Nitko nije rekao da će biti lagano. Na faksu ne teku med i mlijeko. Ne uvijek.

Studentska depresija: Kako se nositi sa stresom tijekom studiranja

Objavljeno 19.02.2016.

Studentska depresija još uvijek je tabu tema o kojoj rijetki žele govoriti, a činjenica je da je većina nas osjeti, barem jednom tijekom studiranja.

Moguće je, moguće: Kako napisati dva seminara u isto vrijeme

Objavljeno 10.11.2015.

Možda ste dosad već primijetili da život nije fer, posebno u studentskim danima. Zbog toga ti se može dogoditi da ćeš u istom danu polagati više ispita ili morati predati više seminara. Profesorima je to možda zabavno, ali studentima nije.

Grad Zagreb raspisao natječaj za dodjelu stipendija studentima

Objavljeno 27.10.2015.

Dodijelit će se najviše 96 stipendija studentima znanstveno-istraživačkih i najviše četiri stipendije studentima umjetničkih sveučilišnih studija u Gradu Zagrebu.

Apsolventska godina ipak nije tako strašna – 5 prednosti zadnje godine na faksu

Objavljeno 28.01.2015.

Bez obzira koliko se mučiš i tek učiš snaći na prvoj i drugoj godini fakulteta, apsolventi uvijek trube o tome kako je zadnja godina ispit karaktera. 'Pffff, brucoš si i imaš problema? Čekaj da dođeš do zadnje godine – duplo seminara, duplo kartica teksta, a još i završni rad...'