Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom obrazovanje

Povijesni trenutak za ovaj hrvatski grad! Novi studij upisale samo djevojke: 'Ovo je traženo zanimanje, savršeno ste odabrale'

Objavljeno jučer

Akademska godina za većinu studenata počela je početkom listopada, no ovih 35 brucošica tek je jučer sjelo u predavaonicu u ovome gradu koji je po prvi puta u povijesti pozdravio studente.

Saša iz Švedske: Ovdje je fakultet besplatan, a svaki student dobije i super mjesečni džeparac

Objavljeno 23.09.2021.

Već desetljećima skandinavske zemlje slove za najuređenije, najčisšće i najorganiziranije. Studentima je posebice interesantna Švedske što ne čudi, ako se u obzir uzmu blagodati švedskog obrazovnog sustava i svih olakšica na koja tamošnji studenti ostvaruju pravo.

5 studentica za sve kolegice: Filozofski fakultet u susjedstvu prvi nudi besplatne uloške u svojim toaletima

Objavljeno 22.09.2021.

Realizacijom hvalevrijedne akcije studentica, Filozofski fakultet u Novom Sadu postao je prva obrazovna institucija u Srbiji u kojoj je, zahvaljujući volonterkama, ostvarena ovakva ideja.

'Nema snižavanja kriterija!' Oglasio se dekan zagrebačke Medicine o poraznom rezultatu prijemnog

Objavljeno 14.09.2021.

Punih 20 godina, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisivao je nove brucoše u ljetnom roku. Ove godine, čak ni na jesenskom roku nisu ispunili kvotu.

Bivši student strojarstva o svom studiju: 'Muče te sa stvarima koje ti ne trebaju i s faksa izađeš kao nesposoban radnik...'

Objavljeno 14.09.2021.

Koliko vrijede 'diplome' i struka s fakulteta u regiji? Pokrenula se zanimljiva rasprava koliko vrijedi obrazovanje kod nas, a koliko 'vani'.

Posljednje 2 godine školovanja 'izgubljene': Udarac na obrazovanje u Hrvatskoj nenadoknadiv?

Objavljeno 27.08.2021.

Štrajk i potpuni lockdown obilježili su školsku godinu 2019./2020. Prošle godine je izostao lockdown, ali tu su zato bili to online nastava i samoizolacije u koje su odlazili cijeli razredi i po nekoliko puta, a učenici, barem oni stariji, nosili su maske cijelo vrijeme.

[FOTO] Kad jesenski rokovi pokucaju na vrata: Dečki koji spavaju ispred knjižnice postali HIT

Objavljeno 24.08.2021.

Jesenski rokovi su na vratima. Očito je to i po umornim studentima koji ponovo uče nakon uživanja u ljetu.

Zbog korona-mjera roditelji ispisuju djecu iz škola: Najesen 6 tisuća učenika manje

Objavljeno 06.08.2021.

Iako slične, svaka država svijeta propisuje vlastite epidemiološke mjere. U slučaju Austrije, ravnatelji škola podižu uzbunu jer tisuće roditelja ispisuje svoju djecu iz škola.

Do 2030. godine potrebno stvoriti novih 300 tisuća mjesta na fakultetima zbog prevelike potražnje

Objavljeno 29.07.2021.

Do 2030. godine, Velika Britanija bi trebala otvoriti nekoliko tisuća novih mjesta na sveučilištima zbog prevelike potražnje unatrag zadnjih nekoliko godina.

Najbolji hrvatski učenici birali slične studije: Ovih top 5 fakulteta upisuje 'creme de la creme' maturanata

Objavljeno 22.07.2021.

Objavljene su službene rang-liste za ovogodišnje upise na fakultete u ljetnome roku. Ove godine najtraženiji smjerovi ne odudaraju od višegodišnjeg trenda, no zabrinjava velik broj nepopunjenih mjesta.Prati nas na Instagramu!