Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom ocjene

Prosjek ocjena ne govori ništa o tebi - kad su ove stvari u pitanju

Objavljeno 02.02.2016.

Još od osnovne škole pune nam mozak pričama da su najbolja knjižica, svjedožba i najbolji indeks samo oni u kojima su sve same petice. Pokušavaš li i dan-danas ostvariti taj standard?

Ocjene studenata kao mjerilo kvalitete obrazovnih sustava

Objavljeno 29.12.2015.

Što mislite, kako bi prošla Bolonja?

Za bolje ocjene u indeksu – samo zatvori oči!

Objavljeno 23.12.2015.

Možda si mislima već u obiteljskome domu, uživaš u najfinijim maminim delicijama, neograničenom izležavanju u krevetu i ne razmišljaš o učenju, ali nije prerano početi s pripremama za ispitne rokove u veljači!

Pismo roditeljima: 'Postoje stvari gore od loših ocjena'

Objavljeno 09.12.2015.

Bio je posljednji dan škole. Otac je, prolazeći pored sobe svoga sina primijetio da je soba sređena, a čak je i krevet bio namješten.

Skandal na uglednom sveučilištu: Profesorica studente 'podvodila' svojoj kćeri

Objavljeno 03.11.2015.

Student uglednog američkog sveučilišta Notre Dame u saveznoj državi Indiani pokrenuo je tužbu protiv jedne neimenovane članice nastavnog osoblja u kojoj je optužuje da je njega te druge mlade nogometaše i košarkaše, igrače sveučilišnih ekipa, u zamjenu za dobre ocjene tjerala na seks s njezinom kćeri.

A mislili su da neće uspjeti u životu: kako danas žive studenti koji su skupljali trojke

Objavljeno 27.10.2015.

Trojka nije loša ocjena, ali je tako nekako – u sredini! Četvorke i petice pripadaju ambicioznijima, dvojke onima kojima nije stalo, a trojka je taman dovoljno da se provučeš kroz iglene uši, riješiš ispit i upišeš ocjenu koje te nije pretjerano sram.

Diploma više nije presudna: ugledna tvrtka daje šansu onima koji nisu 'zablistali' na faksu

Objavljeno 22.09.2015.

Revizorska tvrtka Ernst & Young, tvrtka koja zapošljava najveći broj britanskih apsolvenata i diplomanata, objavila je da kriterij fakultetske diplome više neće uzimati u obzir prilikom zapošljavanja.

To vam nitko nije rekao: na tržištu rada od odličnih ocjena bitnije su neke druge stvari

Objavljeno 01.09.2015.

Ako se silno trudite imati odlične ocjene, to je pohvalno. Bez obzira osiguravate li si na taj način stipendiju ili ste jednostavno navikli biti odlikaši još od osnovne i srednje škole, neka vam ocjene budu predmet osobnog zadovoljstva i ponosa.

Loša vijest za kampanjce: Što dulje odugovlačite, ocjene će biti gore!

Objavljeno 15.09.2014.

Postoje li studenti koji redovito i savjesno izvršavaju svoje obaveze na fakultetu? Poznajete li koji primjerak te ugrožene vrste? Ona češća vrsta, kojoj pripada veći dio studentske populacije, može se ubrojiti u malo uobičajeniji rod: studenticus odugovlačenjiticus iliti student kampanjac! Ovo baš i nisu najbolje vijesti za njih...

Osječanin sam upisivao ocjene u indeks i - dobio diplomu!

Objavljeno 30.05.2014.

Policijska uprava osječko-baranjska objavila je vijest o 25-godišnjem Osječaninu koji je lažirao potpise, ocjene i otprilike sve što se tiče studiranja.Prati nas na Instagramu!