Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom ocjene

Studomat na Facebooku i Twitteru - hoćete dijeliti ocjene s frendovima?

Objavljeno 03.05.2013.

Studenti koji koriste popularni Studomat, kao dio Informacijskog sustava visokih učilišta, od sada ga mogu povezati sa svojim Facebook ili Twitter računom. To znači da sada mogu sa svojim prijateljima i pratiteljima na društvenim mrežama podijeliti informaciju o tome da su prijavili ispit ili koju su ocjenu dobili iz pojedinog predmeta.

Zašto studenti padaju godinu – loše navike su najveći krivac

Objavljeno 03.01.2013.

Jedni se previše opuste i dok kažeš 'keks' godina je već na kraju, a ništa nije postignuto, drugi uče samo povremeno, kampanjski pa im se na ispitu sve pomiješa. Kako bilo, razloga za neuspjeh u studentskim klupama ima mnogo, a evo koji su najčešći. Također, mnogi će okriviti 'višu silu', a razlog je uglavnom u nama samima i našim lošim navikama.

Tko rano rani ima bolje ocjene

Objavljeno 15.02.2011.

Fakat ne znamo tko je tim istraživačima dao doktorate, ali tim američkih znanstvenika zaključio je da studenti koji ranije ustaju imaju bolji prosjek...

Hakeri za novce popravljaju ocjene

Objavljeno 21.07.2010.

Nije vic. Kako se informatizirao sustav pohranjivanja ocjena na većini sveučilišta, tako je probranim računalnim znalcima moguće provaliti u baze podataka i promijeniti ocjene. Kineski hakeri već se nude na tržištu...

Napuhavanje ocjena – kuda to vodi?

Objavljeno 09.07.2010.

Više nije dovoljno imati prosjek 5.0, sudeći prema srednjoškolcima bez 5.1 ne možete upisati ni tečaj za strojotokara, ali ni na faksevima nije bolje...Prati nas na Instagramu!