Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom online nastava

Ne puštaju ga ni na online nastavu jer nije cijepljen! S fakulteta kažu: 'Takva su pravila'

Objavljeno 08.09.2021.

Iako je u potpunosti i dalje online, student psihologije nema pristup čak ni online predavanjima jer, po pravilima fakulteta, mora biti cijepljen što on odbija.

Urnebesni biseri s online nastave: Jedni rezali šunku na satu, drugi se javljali s pecanja, ali rijetko ju je tko shvatio ozbiljno

Objavljeno 31.08.2021.

Na početku nove školske i akademske godine, akualizira se tema povratka u predavaonice, kao u predpandemijsko vrijeme. No, u predavaonicama zasigurno ne bi nastali neki od najboljih 'bisera' proizašlih iz činjenice da je većina učenika i studenata u posljednjih godinu i pol školovanje odrađivala kod kuće.

Divjak bez milosti o ministrovoj odluci o nastavi: 'Traži povratak u predavaonice, a ne zna kako ni zašto...'

Objavljeno 31.08.2021.

Kako nastavlja, smatra da u Ministarstvu znanosti i obrazovanja onih koji su i znali nešto o visokom obrazovanju, više nema.

Povratak u klupe siguran za studente OVOG zagrebačkog fakulteta: Pozvali na cijepljenje sve koji to nisu dosad napravili

Objavljeno 30.08.2021.

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, jedan se zagrebački fakultet vraća na normalnu nastavu!

Kako koji fakultet odluči? Studenti ne znaju kako će izgledati nastava: Evo što o predavanjima kažu iz Ministarstva

Objavljeno 25.08.2021.

Već se nekoliko dana u domaćim medijima raspravlja o početku nove školske godine. S obzirom na to da nije bilo ni riječi o fakultetima, odlučili smo kontaktirati Ministarstvo jer nova akademska godina počinje za nešto više od mjesec dana.

'Sva sveučilišta koja ne mogu vratiti fizičku nastavu, moraju smanjiti školarinu', kaže ministar obrazovanja

Objavljeno 11.08.2021.

Britanski ministar obrazovanja jučer je dao izjavu u kojoj smatra kako bi sveučilišta morala sniziti školarine ako ne misle vratiti nastavu uživo.

Studenti FPZG-a predavanja će slušati i na Velesajmu? Sanacija fakulteta trajat će godinu dana, evo kako planiraju nastavu...

Objavljeno 05.08.2021.

Akademska se zajednica pokušava vratiti 'u normalu' – na fizička predavanja. Među njima je i Fakultet političkih znanosti koji je uslijed potresa u ožujku prošle godine, pretrpio znatna oštećenja. Kako se čini, sanacija neće završiti do jeseni.

Kakva legenda! Promijenio ime u 'Reconnecting' na Zoomu i izbjegavao pitanja na online predavanjima tjednima

Objavljeno 03.08.2021.

Nebrojeno mnogo video isječaka na društvenim medijima posvećeno je načinima na koje studenti pojašnjavaju kako 'prevariti sustav' online nastave. No, potez jednog klinca je originalniji od ostalih.

Zagrebački profesor osmislio aplikaciju protiv varanja na ispitima: Instalira se u 2 klika, a evo kako radi

Objavljeno 25.06.2021.

Radi se o aplikaciji koja sprečava prepisivanje tako što onemogućuje studentima pokretanje drugih aplikacija i dodatne windows kratice itd. Uz to aplikacija snima video i audio.

Online nastava osiromašila roditelje? Plaćaju i do 3500 kuna za instrukcije, pisanje zadaća pa čak i rješavanje ispita

Objavljeno 24.06.2021.

Sa završenom školskom godinom, a uskoro i akademskom, podvlači se linija i donose zaključci o utjecaju pandemije na obrazovanje, ali i kućni budžet. Jesu li učenici i studenti uštedjeli online školovanjem?Prati nas na Instagramu!