Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom online

Na ovom fakultetu ispiti ipak ONLINE do kraja: Zbog financijskih razloga, ali i uvjeta pod kojima je održana nastava

Objavljeno 31.05.2021.

Nakon svakodnevnog praćenja broja zaraženih COVID-19 virusom, situacija je napokon bolja i to toliko da se preporuke HZJZ-a kreću u smjeru povratka na fakultete. Dok jedni ostavljaju odluku svakom pojedinom odjelu unutar fakulteta ili sastavnice sveučilišta, dekanica Filozofskog fakulteta u Rijeci dala je 'zeleno svjetlo' za uživo, ali samo za obrane i završne radove.

Studenti žestoko 'opleli' po svom sveučilištu: 'Sad se mi zbog 2 ispita moramo vraćati 400 kilometara na faks?'

Objavljeno 31.05.2021.

Nakon što je HZJZ objavio preporuke da se studenti s početkom lipnja smiju fizički vraćati na fakultete, dobar dio njih susreće se s problemima. Naime, kako su mnogi zbog pandemije i online nastave otkazali smještaj u gradu u kojem studiraju, sada će vjerojatno u zadnji čas morati tražiti privatni smještaj - tik pred sezonu.

Povratak u predavaonice u cijeloj Hrvatskoj: Od sutra opet uživo na fakultetima

Objavljeno 31.05.2021.

Studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu još su u petak dobili e-mail u kojemu ih obavještavaju da će se ispiti održavati fizički na fakultetu. Uz njih, zadarsko Sveučilište također je svojim studentima objavilo ovu vijest.

Povratak u klupe i uživo: Jedan od najvećih zagrebačkih fakulteta opet poziva studente u predavaonice

Objavljeno 28.05.2021.

Nakon dvije godine online i hibridne nastave, možda se studenti konačno vraćaju u svoje klupe! Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske najavio je popuštanje određenih mjera prije dva dana, a dio mjera se odnosi i na fizičku prisutnost studenata u akademskim institucijama. Je li ovo prvi znak odumiranja online nastave?

Studenti izvisili! Na dan rješavanja završnih online ispita cijeli sustav – krahirao: 'Od stresa sam skoro povratio u svoju sobnu biljku…'

Objavljeno 26.05.2021.

Ako mislite da je vama grozno jer ispite rješavate online, sjetite se da uvijek može biti gore.

[NORIJADA 2021] KAOS u Zagrebu: Maturanti preplavili ulice, tulumare kao prije korone, Škori na Zrinjevcu pjevali 'Sude mi'...

Objavljeno 25.05.2021.

Danas su maturanti preplavili ulice Zagreba, unatoč epidemiološkim preporukama. I dok im se pravi stres oko mature i upisivanja na željeni studij tek bliži, danas je njihov dan - dan norijade. Nakon dvije godine školovanja uglavnom od kuće, maturanti slave kraj srednjoškolskog obrazovanja, na tradicionalan način.

Jedan od najvećih zagrebačkih fakulteta upise provodi ONLINE – evo što svaki brucoš mora pripremiti i kako će sve izgledati

Objavljeno 19.05.2021.

Epidemiološke mjere kojih se pridržavamo zadnjih godinu i pol dokazale su kako se velik dio poslova koje smo inače obavljali iz ureda ili predavaona, zapravo mogu raditi od kuće. Provedeno je bezbroj istraživanja na ovu temu koliko je rad od kuće dobar za produktivnosti ili ne, no, cilj i ishod svakog rada su ostali isti.

Jedini u zemlji nemaju pravo na cjepivo! Prvih 100 studenata medicine iz Tuzle odlazi u Beograd na cijepljenje: 'Ovo je tek prvi dio...'

Objavljeno 18.05.2021.

Studenti Sveučilišta u Tuzli prvo su se našli pred zidom, a sada i na granici sa Srbijom. Studenti završne, šeste godine medicine na ovom Sveučilištu moraju po cjepivo - u drugu državu.

[NORIJADA 2021] Zagreb maturantima organizira ONLINE KONCERT – oni imaju DRUGAČIJU ideju! Sprema li se norijada 'na crno'?

Objavljeno 17.05.2021.

Zadnji je tjedan srednjoškolskog obrazovanja za sve maturante u ovoj 2020./2021. akademskoj i pedagoškoj godini. Grad Zagreb za maturante priprema 'zabavu' identičnu prošlogodišnjoj, no čini se da maturanti imaju svoje, drugačije planove.

Podli trik: Studentica otkrila kako prevariti Zoom i profa – prati svako predavanje iako spavaš na kauču pokraj

Objavljeno 17.05.2021.

Kako se predavanja bliže kraju i dolaze ispiti, sve je teže pratiti nastavu.Prati nas na Instagramu!