Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom pamćenje

Za bolje ocjene u indeksu – samo zatvori oči!

Objavljeno 23.12.2015.

Možda si mislima već u obiteljskome domu, uživaš u najfinijim maminim delicijama, neograničenom izležavanju u krevetu i ne razmišljaš o učenju, ali nije prerano početi s pripremama za ispitne rokove u veljači!

Hakiraj mozak tako da uvijek zapamti sve što želiš – pomoću bicikla

Objavljeno 11.11.2015.

Ovo je za sve vas koji ste barem jednom dobili lošu ocjenu samo zato jer niste uspjeli zapamtiti neki dosadni datum ili zamorni detalj.

Super trik za bolje pamćenje

Objavljeno 02.06.2015.

Najnovije istraživanje objavljeno u knjizi koja se bavi kriminalnom psihologijom potvrdilo je kako si u samo 30 sekundi možete pojačati memoriju i prisjetiti se i najsitnijih detalja koje svakodnevno zaboravljate.

Šest (jednostavnih) koraka do položenog ispita

Objavljeno 13.05.2015.

Ispitni rokovi se približavaju, a stres raste sa svakim ispitom koji vam je preduvjet za upis sljedeće godine studija. Čini se da se knjige i skripte samo gomilaju, a broj ispitnih pitanja kao da se udvostručio preko noći. No, postoji nekoliko koraka koji će vas odvesti do sigurnog uspjeha...

Nije tako bezopasno: euforija cjelonoćnog učenja može biti štetna za vaše zdravlje

Objavljeno 08.04.2015.

Beskrajno noćno štrebanje svih detalja vezanih uz povijest 20. stoljeća. Sitni sati koje ste dočekali pokušavajući zapamtiti sve nazive tetiva na latinskom. Pisanje eseja iz filozofije do 4 ujutro...Jeste li se ikada našli u ovakvim situacijama?

45 minuta popodnevnog sna može poboljšati vašu memoriju čak 5 puta

Objavljeno 24.03.2015.

Tko kaže da je popodnevni spavanjac gubitak vremena? Znanstvenici se ne slažu!

Jedan razlog da ju volimo još više – kava poboljšava pamćenje!

Objavljeno 15.01.2014.

Američki znanstvenici utvrdili su da šalica ili dvije ovog popularnog napitka pozitivno utječe na pamćenje. Ljudi koji su konzumirali kofein, nakon što su pogledali niz slika, dan poslije su bili uspješniji u raspoznavanju istih!

Savjeti kako poboljšati i trenirati pamćenje

Objavljeno 20.04.2012.

Zaboravni ste? Ne pamtite imena? Jeste li se ikada našli u situaciji da ne znate odgovor na pitanje, koji biste trebali znati? Pamćenje je važno trenirati jer je itekako dragocjeno: pamćenje ključnih statistika olakšava pregovore, brzo sagledavanje svih važnih činjenica jamči brže donošenje važnih odluka, kvalitetu nastupa, impresioniranje sugovornika...


Prati nas na Instagramu!