Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom pandemija

Kafići krcati, predavaonice zjape prazne: Je li politika zaboravila studente?

Objavljeno prije 4 dana

'U bircu se može piti, ali mi moramo održavati distancu'

Tinejdžeri otkrili kako 'prevariti' kovid-test: Zbog viralnih videa na TikToku, 400 tisuća učenika izostalo s nastave

Objavljeno 02.07.2021.

Kreativnost učenika dolazi do izražaja u osmišljavanju načina kako izbjeći školu. Zbog viralnog TikTok videa, više tisuća tinejdžera ostalo je kod kuće jer su lažirali pozitivan test na koronavirus.

Zbog apsolventskih i maturalnih putovanja Španjolskom se širi korona? Maturanti zatočeni u hotelu tvrde – nitko nije pozitivan

Objavljeno 01.07.2021.

Maturalac bi trebao svim učenicima biti jedno prekrasno iskustvo i putovanje kojim 'krune' svoje srednjoškolsko obrazovanje. No, kako su sva putovanja u svijetu otkazana ili preoblikovana zbog COVID-a, španjolski su maturanti ovaj tjedan doživjeli maturalac iz noćnih mora.

Poklanja sve što joj je dao BIVŠI – uključujući lubrikant: 'Meni više ništa ne znači, a druge će možda usrećiti'

Objavljeno 30.06.2021.

Prekidi nikome ne padaju lako, bez obzira jeste li ostavljeni ili onaj koji ostavlja. No, dosad se još nismo susreli s 'eko pogledom' na dijeljenje i recikliranje uspomena u obliku poklona kojeste dobili od bivšeg partnera ili partnerice.

Profesorica s FFZG-a upozorila na posljedice pandemije na mlade: 72% studenata zabrinuto da 'korona-znanje' nije na razini prijašnjega

Objavljeno 30.06.2021.

Početak 2020. godine obilježila je pandemija koronavirusa, koja je značajno izmijenila dobro nam poznatu i ustaljenu svakodnevicu.

Korona ipak nije razlog za ispisivanje s faksa? U ovoj zemlji za vrijeme panemije MANJE studenata odustalo od studija

Objavljeno 24.06.2021.

Broj studenata koji odustaju od fakulteta za vrijeme studiranja smanjio se, bez obzira na sve nedaće koje su ih snašle za vrijeme pandemije.

Najmanje upisanih studenata u posljednjih 10 godina: Čak 600 tisuća studenata manje na fakultetima u SAD-u

Objavljeno 15.06.2021.

Unatoč renomeu 'Ivy League' američkih sveučilišta te činjenici da su neki od fakulteta među najboljima i najkvalitetnijima na cijelome svijetu, upravo iz SAD-a stiže zabrinjavajuć podatak - interes za studiranjem među mladima opada.

'Korona' mijenja obrazovanje diljem svijeta: Umjesto mature i ispita – novi načini provjere znanja?

Objavljeno 11.06.2021.

Iako se odlikuje poprilično drugačijim obrazovnim sustavom od našega, Velika Britanija provodi standardizirane testove za srednjoškolce, baš kao i u Hrvatskoj. No, ondje se razmatra o brojnim prilagodbama testiranja srednjoškolaca zbog utjecaja korona-krize na obrazovanje.

Nema promocije ni zadnjeg 'hura' s prijateljima: Bivša studentica napisala dirljivo pismo svima koji će diplomirati ove godine

Objavljeno 10.06.2021.

Pandemija korone svakako je stubokom promijenila iskustvo studiranja. Posebice na samome kraju prošle akademske godine – većina promocija odgođena je, većina druženja zabranjena je.

Studenti traže 30% 'covid-popusta' na školarine: Godišnja školarina niža, ali pod kojim uvjetom?

Objavljeno 07.06.2021.

Studenti se suočavaju s nepovoljnom odlukom kojom mogu dobiti popust na školarinu, ali uz više mjesečne rate kredita.