Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom pandemija

Studenti provode istraživanje o 'gorućoj temi' cijepljenja: U jednome danu prikupili 2 tisuće odgovora – pridružite se i VI

Objavljeno prije 6 dana

Istraživački tim studenata Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru provodi istraživanje o stavovima naših građana o obaveznom cijepljenju. Interes je velik zbog 'goruće teme' koju obrađuje.

COVID potvrde ipak od utorka: Stožer ih studentima ipak ne uvjetuje? Provjerite tko o tome odlučuje

Objavljeno 12.11.2021.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs jučer je izjavio da će uvođenje COVID potvrda u školama i obrazovnim institucijama krenuti u utorak, 16. studenoga.

Kakva depra! Mladu diplomiranu pravnicu odbili čak i u fast foodu – napravila viralni sprd od toga

Objavljeno 27.10.2021.

Većini studenata teško je pronaći prvi posao. Svi traže iskustvo, a mladi priliku da steknu iskustvo nakon diplome i tako u krug. Traženje posla usred pandemije postalo je još i teže zbog oskudnijeg izbora pa se mladi diplomci javljaju i za 'sss poslove' samo kako bi počeli raditi. No, što kad te ne žele ni tamo?

Zabrinjavajući utjecaj pandemije na studente u Hrvatskoj: 'Korona je unakazila iskustvo studiranja...'

Objavljeno 15.10.2021.

Predstavljeni rezultati istraživanja o utjecaju pandemijskih okolnosti poput online i/ili hibridne nastave na iskustvo studiranja u ak. godini 2020./2021.

Pozivaju studente na 'Brucošijadu', a na fakultete ne smiju zbog korone

Objavljeno 13.10.2021.

Iako su slušaonice i amfiteatri niških fakulteta uglavnom prazni jer većina studenata predavanja prati na daljinu, Studentski parlament Sveučilišta u Nišu najavljuju 'Brucošijadu'. Dok studenti ovaj poziv na okupljanje opisuju kao nelogičan, organizatori kažu da neće pretjerivati s brojem ljudi.

Studenti ovog domaćeg sveučilišta morat će mjeriti temperaturu svaki dan – pripremili im i izjavu

Objavljeno 29.09.2021.

Nova akademska godina obilježena je povratkom u predavaonice, no uz određene protupandemijske mjere.

Hit među studentima i ženama: Ovo je soba bijesa u kojoj možete razbiti sve što vidite

Objavljeno 29.09.2021.

Posebice za vrijeme ispita, kolokvija ili predaja na fakultetu, studenti se suočavaju s velikim stresom koji ne otpuštaju lako, čak i nakon što period provjera znanja završi.

Pandemija ostavila traga na mladima: Sve ih više sreću traži u kanabisu i alkoholu

Objavljeno 14.09.2021.

Pandemija je ostavila traga na mentalnom zdravlju nacije. Sve je više ljudi koje muči depresija, mnogi se prepuštaju ovisnostima – posebno o alkoholu.

Četiri studenta pretvorila staru prikolicu za prijevoz konja u trendi pizzeriju na kotačima

Objavljeno 02.09.2021.

Dosađivali su se tijekom lockdowna pa su odlučili kupiti staru prikolicu za konje i pokrenuti biznis koji im trenutno nosi peteroznamenkastu dobit.

Posljednje 2 godine školovanja 'izgubljene': Udarac na obrazovanje u Hrvatskoj nenadoknadiv?

Objavljeno 27.08.2021.

Štrajk i potpuni lockdown obilježili su školsku godinu 2019./2020. Prošle godine je izostao lockdown, ali tu su zato bili to online nastava i samoizolacije u koje su odlazili cijeli razredi i po nekoliko puta, a učenici, barem oni stariji, nosili su maske cijelo vrijeme.



Prati nas na Instagramu!