Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom peticija

Više od 8 tisuća studenata potpisalo peticiju protiv hibridne nastave: 'To nije zamjena za fizička predavanja'

Objavljeno 05.08.2021.

Nakon online nastave, mnogi fakulteti diljem svijeta streme ka povratku normalnoj nastavi. Studenti sa Sveučilišta u Manchesteru su čak potpisivali peticiju kojom poručuju kako su protiv hibridne nastave.

Peticija uspjela? Studenti podigli prašinu zbog visoke školarine, s Veleučilišta odgovaraju: 'Razmatramo snižavanje cijena'

Objavljeno 01.06.2021.

Nakon što su studenti ukazali na svoje nezadovoljstvo činjenicom da i dalje plaćaju jednaku školarinu iako im je nastava u potpunosti preseljena u online sferu, ali se i osvrnuli na stručnu praksu koja je ključan dio njihovog obrazovanja, a koju nisu imali prilike odraditi, stiže i odgovor sa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.

I hrvatski studenti žele 50% manje školarine: 'Plaćamo 20 tisuća kuna godišnje za tečaj, a ne studij!' Pokrenuli i peticiju...

Objavljeno 25.05.2021.

Koliko je opravdano da studenti plaćaju punu školarinu dok se sva nastava i svi seminari i vježbe održavaju 'na daljinu'? Posebice ako se radi o studentima koji će sutra postati kvalificirani zdravstveni kadar.

Peticija uspjela! Popustili studentima, ali uz upozorenje profesorima: Online - da, ali prezentacije umjesto predavanja - ne

Objavljeno 04.12.2020.

Nakon peticije studenata i višednevne drame nastava na Fakultetu hrvatskih studija počela se održavati na daljinu.

Nakon odluke dekana studenti uzvratili PETICIJOM: Od Fakulteta traže online nastavu

Objavljeno 02.12.2020.

Nakon obavijesti dekana Fakulteta hrvatskih studija o nastavku izvođenja nastave uživo, studenti pokazuju bunt prema navedenoj odluci.

Zbog nepravednog uvjeta 70 studenata druge godine skoro palo godinu: Evo kako su izborili pobjedu u manje od 24 sata

Objavljeno 30.10.2020.

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu odlučili su napraviti operativnu plenumsku grupu na Facebooku, a nakon samo jednog dana postojanja već su se angažirali i združeno krenuli u akciju.

Studenti ZAHTIJEVAJU otvaranje učionica: 'Ljudi izlaze po klubovima i menzama, a sad su mjesta za učenje problem?'

Objavljeno 14.10.2020.

Kao i sve segmente društva, koronavirus nije zaobišao ni studentsku populaciji i njihovu svakodnevicu.

Peticija pala u vodu? Dekanica odgovorila studentima: 'Imali ste vremena polagati ispite, u 9. mjesecu nema dovoljno dana za to što tražite'

Objavljeno 16.09.2020.

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, pokrenuli su peticiju kojom zahtijevaju održavanje petog izvanrednog roka, s obzirom na 'specifičnu i nepovoljnu' akademsku godinu s kojom su se susreli.

Studenti prava peticijom traže dodatni izvanredni rok: Za slabe ocjene i izlaznost kriv je fakultet

Objavljeno 14.09.2020.

Prethodna akademska godina bila je veliki izazov studentima i profesorima, a pisanje peticija postalo je učestali način zahtijevanja i pokretanja promjena u akademskome svijetu.

Nastavljaju rat s vlastitim faksom! Više od 1300 studenata prava traži ovih 6 stvari od Uprave: Manje bodova za upis, plaćanje u ratama...

Objavljeno 24.08.2020.

Studentski zbor Pravnog fakulteti Sveučilišta u Zagrebu još od početka kolovoza vodu bitku s Upravom i Fakultetskim vijećem vlastitog fakulteta.Prati nas na Instagramu!