Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom plagiranje

Plagirani plagijat? Da, toga ima samo kod nas: Profesor splitskog fakulteta optužen za prepisivanje diplomskog

Objavljeno 08.08.2018.

Prepisivanje akademskih radova nije u skladu s etičnim kodeksima visokih učilišta u Hrvatskoj, a i dalje se kod nas tu i tamo otkrije da je netko prepisao svoj završni, diplomski ili doktorski rad. O plagiranom doktoratu bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića pričalo se dok dotični nije smijenjen. Sada se otkrilo da ima plagijata i među akademskim radovima profesora.

U najavi rigorozne kazne: Za varanje i kupovanje seminara i završnih radova – kriminalni dosje

Objavljeno 06.03.2017.

Na društvenim mrežama i u raznim oglasnicima sve su popularnije usluge pisanja seminarskih i završnih radova za novac. Iako se ovaj posao, iako u sivoj zoni, kod nas ne kažnjava, postoje ozbiljne najave da će se u drugim zemljama kažnjavati i to vrlo ozbiljno.

Zagrebački profesor sastavio knjižicu uz pomoć koje vas nikada neće optužiti za plagiranje

Objavljeno 24.02.2017.

U posljednje vrijeme svjedoci smo akademskih afera u kojima su glavni akteri političari i njihovi upitni radovi. Tako u Vladi sjedi Milijan Brkić koji je prepisao svoj diplomski, ali i ministar obrazovanja Pavo Barišić koji za sobom 'vuče' optužbe za plagiranje.

Ne kažnjava se, a trebalo bi: Kako izbjeći plagiranje i napisati rad kojim ćete se ponositi

Objavljeno 13.10.2016.

Kada je riječ o nekorektnom ponašanju među studentima, plagiranje tuđih djela zauzima istaknuto mjesto iako je postalo dijelom standardne procedure pisanja radova. Unatoč tome, valja sve upoznati s tim koliko je plagiranje štetno i kako ga je najlakše izbjeći.

Studentica prava zaradila 150 tisuća kuna pišući radove za druge studente

Objavljeno 21.07.2016.

Studenti diljem svijeta improviziraju kako bi se snašli i zaradili dovoljno novca za sve troškove koje podrazumijeva studentski život. Neki od njih zadovoljni su stipendijom i povremenim poslićem sa strane, a drugi pokušavaju zaraditi na druge načine – čak i one u ekonomskoj 'sivoj zoni'.

Goran Vojković: 'Što da sada kažem studentima koji prepisuju?'

Objavljeno 23.02.2016.

Goran Vojković, pravnik i profesor na Sveučilištu u Zadru i Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa napisao je za Index.hr što misli o prijedlogu Tomislava Karamarka da Milijan Brkić postane novi ministar branitelja.

Za dobrim dizajnom se prašina diže: kolege iz Sarajeva plagirali vizuale Brucošijade FER-a

Objavljeno 09.12.2015.

Svi znamo da su brucošijade FER-a najbolji tulumi u gradu, a čini se da ni regiji nisu nepoznati. Dobar glas koštao ih je pokušaja plagiranja vizuala napravljenih za ovogodišnju Brucošijadu.