Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom politika

Novi ludi zakon: Učenici ne moraju dokazati da znaju čitati i pisati da bi dobili svjedodžbu

Objavljeno jučer

I dok su naši maturanti usred pisanja mature, a studenti ljetnih rokova, ima i onih kojima je država 'izašla ususret' pa više ne moraju dokazati da znaju čitati i pisati da bi dobili srednjoškolske svjedodžbe.

Veliki planovi za maleno sveučilište: Novi pulski gradonačelnik u tom gradu vidi čak 20 tisuća studenata

Objavljeno 01.06.2021.

Jedno od najvećih iznenađenja lokalnih izbora 2021. godine zasigurno je i nezavisni Filip Zoričić, aktualni ravnatelj pulske Gimnazije te novi gradonačelnik grada Pule. Podsjetimo, u nedjelju je, u drugom krugu lokalnih izbora pobijedio protukandidatkinju IDS-a, Elenu Puh Belci, s osvojenih 10.666 glasova, odnosno 56,4%.

Proveli eksperiment: Maturanti se kandidirali na lokalnim izborima i napravili show – skoro dobili vijećnicu

Objavljeno 26.05.2021.

U nekim dijelovima Republike Hrvatske lokalni su izbori iza nas i znaju se novi načelnici i gradonačelnici dok se drugdje očekuju rezultati drugog kruga glasanja. Unatoč stereotipu da se mladima 'diže kosa na glavi' kad je u pitanju politika, ovi su lokalni izbori dokazali kako to više, barem za neke, nije slučaj.

'Pomela' na izborima: 22-godišnja studentica politologije postala načelnica svoje općine

Objavljeno 20.05.2021.

Lokalni izbori još su uvijek aktualna tema jer se očekuju novi okršaji kandidata u drugome krugu, a posebice su interesantne priče o politički angažiranim mladim ljudima koji još uvijek studiraju, a već zauzimaju istaknute pozicije u političkoj sferi.

Student, političar i mamac za kolegice: 23-godišnji SDP-ovac Lovro najmlađi je gradski vijećnik u Hrvatskoj

Objavljeno 19.05.2021.

'Političari u Hrvatskoj pokazali su koliko (ne)znaju i upravo zato je vrijeme za neke nove klince...'

Student, 'youtuber' i političar: Upoznajte Lea, studenta računarstva s velikim planovima za lokalnu politiku

Objavljeno 06.05.2021.

Politika i mladi često nisu išli ruku pod ruku, no ovaj student može poslužiti kao primjer da se ovo možda počinje mijenjati.

[VIDEO] Najmlađi kandidat za gradonačelnika Zagreba bez dlake na jeziku o protukandidatima, ali i o svojim studentskim danima

Objavljeno 23.04.2021.

Sentimentalni razlozi još ga uvijek drže u ovoj popularnoj Facebook grupi studenata.

Misliš da znaš za koga ćeš GLASATI? Genijalni studenti iz okolice Zadra osmislili TEST koji otkriva koja je politička stranka zbilja za tebe

Objavljeno 02.07.2020.

...a njihovu analizu pobjednika i gubitnika izbora trebali bi pročitati svi politički analitičari!

Hoće li se stanodavci SMILOVATI STUDENTIMA i osloboditi ih plaćanja stanarina? Pronašli smo par iznajmljivača koji su to već napravili...

Objavljeno 02.04.2020.

Epidemija koronavirusa koja je pogodila Hrvatsku, zajedno s još 203 zemlje i teritorija diljem svijeta, značajno mijenja našu svakodnevicu. Stručnjaci u medijima već upozoravaju na gospodarske posljedice koje će se u potpunosti osjetiti tek nakon što situacija s koronavirusom prođe.

Snimka mlade Zagrepčanke hit na internetu: Smatra da je politika lopovluk i zaposlila bi se kod Bandića!

Objavljeno 13.08.2019.

Povodom Međunarodnog dana mladih, novinarka N1 televizije razgovarala je na zagrebačkom trgu s mladom djevojkom o politici.


Prati nas na Instagramu!