Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom pomorski fakultet

Dosta dobre mjere?! Ogorčeni student Pomorskog fakulteta: 'Svakodnevno se izlažem 'jadnim' mjerama, svi smo nagurani u predavaonicu'

Objavljeno 30.03.2021.

'Jako sam potresen mjerama i načinom ponašanja profesora te cijelog Fakulteta...'

Pokreće se jedinstveni Centar pri Pomorskom fakultetu: Služit će i za održavanje praktične nastave i pokaznih vježbi

Objavljeno 30.12.2020.

Centar za morske tehnologije (CMT) uskoro počinje s radom u Rijeci.

Oni odavno uče 'na daljinu': Studenti Pomorskog fakulteta online nastavu prate s brodova

Objavljeno 13.05.2020.

Pandemija koronavirusa unijela je znatne promjene u polju obrazovanja.

Zadiru li tako u privatnost? Na ovom domaćem fakultetu se školarina može platiti u ratama, ali samo uz uvid u plaću roditelja

Objavljeno 04.10.2018.

Ako studirate na Pomorskom fakultetu u Rijeci te želite školarinu (koja inače iznosi 7 370 kuna) pratiti na rate, učinit ćete to samo uz potvrdu Porezne uprave. Zašto? S fakulteta pojašnjavaju da je riječ zapravo o tome da se tako žele osigurati i dosta naplatiti školarinu jer će inače imati problema s državnom revizijom.

10 000 kuna godišnje: Studenti pomorskih fakulteta od sljedeće godine mogu računati na novu stipendiju

Objavljeno 21.12.2017.

Na inicijativu Sekcije mladih Sindikata pomoraca Hrvatske, SPH pokreće novi projekt - stipendiranje studenata pomorskih fakulteta.

Ne čekaju na burzi: Studenti ovog fakulteta prvi posao nađu šest mjeseci nakon diplome

Objavljeno 04.12.2017.

Vjerovali ili ne, u Hrvatskoj postoji fakultet nakon kojega studenti ne moraju strahovati za svoje zaposlenje. Riječ je o riječkom Pomorskom fakultetu, a dekan Alen Jugović kaže da se njihov Dan karijera pretvorio u godinu karijera jer ih poslodavci kontaktiraju tijekom cijele godine.

Hvali more, osvoji stipendiju: studenti pomorci dobili poticaj za daljnji studij

Objavljeno 08.12.2016.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture potpisalo je Ugovore o dodjeli stipendija u Rijeci i u Splitu za 70 studenata i učenika pomorskih fakulteta i škola, a ove godine je osigurano 4,2 milijuna kuna.

Pomorstvo je za oba roda: kako je djevojkama u 'muškome poslu'?

Objavljeno 18.11.2015.

Povodom aktualiziranja teme oko zapošljavanja na brodovima, ali i 'muškom svijetu' pomoraca i pomorstva općenito razgovarali smo sa studentima udruge Invictus mare, ali i Petrom Prosenicom koju je, kako tvrdi, na temelju rodne diskriminacije odbila kompanija Tankerska plovidba.

Imoćanska pamet pred kojom je budućnost: Bježao iz škole, a zadivio Cambridge!

Objavljeno 21.08.2015.

24-godišnji Imoćanin Mijo Zujić, student je pete godine Pomorskog fakulteta u Splitu. Sve godine studija ima visok prosjek ocjena i u listopadu ili studenom će diplomirati.

Sakupljeno dovoljno novca za Zrinka: student iz Bakra bori se s teškom bolešću

Objavljeno 27.07.2015.

Zahvaljujući medijima i društvenim mrežama, priča o Zrinku odjeknula je cijelom Hrvatskom te je u samo nekoliko dana prikupljeno dovoljno sredstava za Zrinkov boravak u Avianu, kamo se uputio prošlog ponedjeljka.Prati nas na Instagramu!