Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom porez

HUT predložio Vladi: 'Prvi limit studentske zarade treba dići s 15 na 30 tisuća kuna'

Objavljeno 12.01.2022.

Ljetna sezona je idealno vrijeme za rad mnogima, a pogotovo redovitim studentima koji zbog fakultetskih obaveza ne stignu raditi tijekom akademske godine.

Mladi vijećnik Lovro osigurao besplatne higijenske uloške učenicama: 'To su naše susjede, nečije kćeri, sestre…'

Objavljeno 19.07.2021.

Lovro Lukavečki, jedan od mladih političara koji su se nakon ovogodišnjih lokalnih izbora isprofilirali kao nova, mlada lica na političkoj sceni, već uvodi velike promjene u Gradu Varaždinu.

Kad Porezna zakuca na vrata: Sve situacije u kojima će vas dodatno provjeravati ako primate socio-ekonomsku stipendiju

Objavljeno 17.05.2021.

Iako su se prijave za državne stipendije, rang-liste i rokovi za žalbe odigrali još početkom akademske godine, nedavno je na društvenim mrežama osvanula slika e-maila u kojemu se požurnicom od studenata traži dodatna papirlologija. Jeste li provjerili svoje mailove?

Od ponedjeljka veselje: Evo koliki vam povrat poreza stiže – mladi do 25 imaju poseban razlog za slavlje

Objavljeno 04.05.2021.

Ovisno u koju dobnu skupinu spadate, imate li do 25 godina ili od 26 do 30 godina, po prvi puta dobivate povrat poreza. I dok starija skupina dobiva 50-postotni povrat, mladi do 25 godina imaju stopostotni razlog za veselje!

Nakon škola, besplatni tamponi i ulošci i na fakultetima? 'Svaka studentica trebala bi dobiti paket proizvoda mjesečno'

Objavljeno 09.04.2021.

U Hrvatskoj su ovi proizvodi luksuz, u kontekstu poreza na dodanu vrijednost koji se na njih plaća.

Oko 700 milijuna kuna 'nazad' mladima: Po prvi put gotovo 300.000 mladih dobit će povrat poreza

Objavljeno 28.12.2020.

Približno tristo tisuća mladih koji su bili zaposleni tijekom 2020. godine država će sredinom 2021. prvi put počastiti povratom plaćenog poreza na dohodak i prirez.

UPOZORENJE! Pazi koliko zarađuješ, studentici 'skinuli' skoro 1500 kuna s plaće

Objavljeno 24.11.2020.

Studenti koji rade putem student-servisa trebaju voditi računa i o porezu, posebice oni koji zarađuju više od minimalne studentske plaće.

Štede za male luksuze: Gastarbajteri zarađuju vani, a njihova djeca uzimaju stipendije za najugroženije. Evo zašto to i MOGU!

Objavljeno 03.12.2019.

Zbog sve češćeg odlaska državljana Republike Hrvatske van granica naše zemlje, sve je veći broj studenata koji se prijavljuju za državne stipendije, a čiji članovi kućanstva zarađuju u inozemstvu. O ovome svjedoče komentari studenata na društvenim mrežama, ali i komentari kolega koji navode primjere iz svoje bliže okoline i javljaju nam se s ciljem provjeravanja legitimnosti prijave istih na natječaje za državnu stipendiju.

Porezna reforma mogla bi donijeti pogodnosti mladima

Objavljeno 25.07.2019.

Najnoviji podatci pokazuju da je tijekom prošle godine 5000 mladih, u dobnoj skupini 25 do 29 godina, napustilo Hrvatsku. Nacrt nove porezne reforme sadrži mjere usmjerene upravo ka mladoj populaciji.Prati nas na Instagramu!