Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom posao

Ne moraš samo ti odgovarati: postavi ova pitanja na intervjuu za posao

Objavljeno 24.02.2015.

Postavljanje pitanja tijekom intervjua za posao, jedna je od onih stvari za koju će većina stručnjaka savjetovati kandidatima da bi trebali napraviti. Kao prvo, to je odličan način da provjeriš koliko se dobro uklapaš u politiku tvrtke, a s druge strane, i poslodavcu može biti mjerilo za to koliko si doista zainteresirana za njih. Bitno je samo postaviti prava pitanja.

Posao iz snova? 'Nisu potrebne nikakve vještine, plaća 5.500 kn, radi se pet dana u tjednu... samo se odjenite elegantno'

Objavljeno 20.02.2015.

Pogrebni zavod u poljskom gradu Wroclawu ponudio je plaću od 750 eura ljudima koji prihvate da šest sati dnevno, pet dana tjedno, leže u mrtvačkom kovčegu.

Kod njih tražite posao - ovo su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj

Objavljeno 18.02.2015.

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkriva jedanaesto po redu istraživanje portala MojPosao.

Riječi koje trebaš izbjegavati na razgovoru za posao

Objavljeno 18.02.2015.

Na internetu možete pronaći mnoge savjete o govoru tijela i ispravnim odgovorima prilikom razgovora za posao. Ali što je sa stvarima koje ne biste trebali izgovarati?

Za posao u turizmu - životopis uredi i edukaciju sebi sredi!

Objavljeno 11.02.2015.

I ove godine portal MojPosao provodi akciji 'Poslovi u turizmu' čiji je cilj povećanje mobilnosti na tržištu rada, a ove godine u sklopu akcije svi zainteresirani tražitelji posla mogu sudjelovati u nagradnom natječaju.

Broj nezaposlenih raste peti mjesec zaredom – bez posla gotovo 330 tisuća Hrvata

Objavljeno 11.02.2015.

KRAJEM siječnja u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje registrirano je 329.230 nezaposlenih osoba, što znači da je u odnosu na mjesec prije broj nezaposlenih povećan za 3,9 posto ili 12.467 osoba, dok je na godišnjoj razini, u usporedbi sa siječnjem 2014., broj nezaposlenih manji za 13 posto ili za 49.054 osobe, objavio je u utorak HZZ.

Ne pišite gluposti na Twitteru: dobila otkaz prije nego što počela raditi

Objavljeno 10.02.2015.

Ovo je još jedna priča iz svakodnevnog života s poukom koja glasi: pazite što objavljujete na društvenim mrežama.

Trikovi kako uskladiti posao i faks

Objavljeno 06.02.2015.

Rijetki su oni studenti koji uspijevaju uskladiti posao i fakultet, ali uz malo organizacije i motivacije, i to je moguće.

Što nam donosi kineska godina zelene Koze koja počinje 19. veljače?

Objavljeno 06.02.2015.

Osim osjećaja „samo nam je ljubav potrebna“, 2015. donosi nam i procvat na polju kulture i umjetnosti – naročito kada je riječ o izdavaštvu i glazbi. Također, otvoreni sukobi i razmirice – na osobnoj i političkoj razini – bit će sklone razriješiti se na miran, diplomatski način.

Posao iz snova - postanite degustator hrane i pića!

Objavljeno 06.02.2015.

Povodom svog otvorenja u Osijeku, American bar Dollar nudi jednu neuobičajenu vrstu posla – degustatora promotora. Traži se osoba profinjenog nepca i dobrog poznavanja gastronomije za isprobavanje vrhunskih piva, kava te vrhunskih kulinarskih specijaliteta iz njihove kuhinje!


Prati nas na Instagramu!