Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom posao

'Škakljiva' tema: 71% ispitanika priznalo da im je neugodno pregovarati o plaći

Objavljeno 12.11.2014.

Pregovori o plaći 'najškakljiviji' su dio razgovora za posao, stoga je portal MojPosao istražio kako se kandidati/zaposlenici osjećaju prilikom pregovora o plaći u anketi provedenoj na više od 300 ispitanika.

Tajanstveni oglas za posao: 10 godina kruži internetom, a nitko ne zna što se iza njega krije!

Objavljeno 07.11.2014.

'Traži se osobni asistent. Kandidat mora imati visok kvocijent inteligencije i izvanredne komunikacijske vještine. Opis posla: rad na istraživačkim projektima i administrativnim poslovima...', stoji u oglasu koji na prvi pogled djeluje baš kao i većina sličnih oglasa za posao.

Čak 82% ispitanika posao traži putem oglasa!

Objavljeno 29.10.2014.

Ne kaže se uzalud da je traženje posla 'posao s punim radnim vremenom'. Ipak, bitan je i način na koji nešto radimo, stoga je portal MojPosao provjerio kako građani najčešće traže posao u anketi provedenoj na gotovo 400 ispitanika.

Kako do posla u Hrvatskoj: nakon mjeseci čekanja, smislio super ideju!

Objavljeno 22.10.2014.

Marjan Ražnjević iz Zagreba već je nekoliko mjeseci u potrazi za poslom.

Najgore iskustvo u potrazi za poslom: 'Dobila sam takav šamar da ga još osjećam i neće brzo proći'

Objavljeno 17.10.2014.

Pronaći posao u Hrvatskoj za mnoge je postala nemoguća misija, a frustracije i neugodnosti na koje pritom nailaze prelaze sve granice dobrog ukusa. Čini se kako je kriza u Hrvatskoj izvukla ono najgore iz poslodavaca kad je riječ o odnosu prema potencijalnim zaposlenicima.

Od arhitektice do kuharice: je li izlaz u prekvalifikaciji?

Objavljeno 06.10.2014.

Posla ima tko hoće raditi, samo je jedan od klišeja koji se stalno ponavlja. Pitanje je samo za koga to ima i na koji način doći do posla? Na to pitanje još nitko nije odgovorio. O stručnom osposobljavanju 'trube' na sav glas, a što preostaje ljudima nakon godinu dana Mrsićeve 'super ideje' - tražiti novi posao. A prekvalifikacije? E, one su posebna priča, s jedne strane isplative, a s druge jako rizične.

Posao iz snova: ležiš, spavaš i zarađuješ!

Objavljeno 01.10.2014.

Ako si nezaposlen, a voliš spavati, imaš Facebook profil te zavidne komunikacijske vještine, ovo je idealan posao za tebe!

'Bolje grob nego job': dali otkaz u velikom stilu!

Objavljeno 24.09.2014.

Iako se kod nas ona ‘šuti, barem imaš posao’ pretvorila u dio nacionalnog identiteta i ušla u tradiciju, postoji i druga strana medalje koja kaže da u slučaju usr**** posla, šefa koji te maltretira ili ponižava ili svakodnevnog nezadovoljstva sobom i radnim kolektivom nekad doista treba reći – doviđenja. Bez obzira koliko situacija bila teška i depresivna.

Ako voliš mačke – nemoj to navesti u životopisu!

Objavljeno 19.09.2014.

Novo odijelo za razgovor za posao? Frizura? Manikura, pedikura, sve kako bi izgledali što bolje i možda i dobili taj posao. Postoje neki faktori zbog kojih možete dobiti pedalu, a da ih niste ni svjesni…

Kada bi svi govorili istinu, razgovor za posao izgledao bi ovako!

Objavljeno 15.09.2014.

Na razgovoru za posao svi se trudimo ostaviti dobar dojam: djelovati ozbiljno, zainteresirano, odgovorno i sposobno. A što nam zaista prolazi kroz glavu?


Prati nas na Instagramu!