Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom posao

Trik pitanje na razgovoru za posao: što biste odgovorili?

Objavljeno 14.05.2014.

Kao da razgovori za posao nisu dovoljno stresni sami po sebi, neki poslodavci zahtijevaju od kandidata da se susretnu i sa izvršnim direktorom kompanije tijekom procesa intervjua.

Mladi Hrvati – tražena roba na 'kruzerima'

Objavljeno 07.05.2014.

Naši su klijenti mladići i djevojke koji dobro govore engleski jezik i žele napredovati. Nije nam toliko važno njihovo znanje i iskustvo. Važnije je da su pristojni i da žele postići više te da imaju motiv. Oni će na brodu naučiti raditi posao...

Što poslodavci mogu otkriti o vama njuškajući po vašem Facebook profilu?

Objavljeno 05.05.2014.

Jedno od posljednjih istraživanja vezanih uz Facebook pokazalo je jednu stvar koja bi mogla biti zanimljiva svim poslodavcima – sadržaj kojeg korisnici objavljuju može pokazati i koliko će te osobe biti uspješne na poslu.

Od odbijenica za posao napravio zbirku poštanskih markica: ‘Napravit ću uvod i lijepe korice i poslati je političarima!’

Objavljeno 28.04.2014.

Iza svake markice je mukotrpan proces, od pisanja prijave na natječaj, preko slanja preporučene pošte, odlaska na intervju, do dolaska markice na kućnu adresu...

Prijavili se za 'najteži posao na svijetu', a kada su čuli o čemu se radi – ostali bez riječi!

Objavljeno 15.04.2014.

Marketinška agencija Mullen iz Bostona napravila je zanimljiv projekt: objavili su oglas za 'najteži posao na svijetu', a čak 24 kandidata se prijavilo.

Ovih 5 stvari ne radite na razgovorima za posao!

Objavljeno 10.04.2014.

Kada su u pitanju razgovori za posao, svi su uvijek puni savjeta; pazi na držanje, govori polako i odmjereno, budi opušten i spontan. A što je sa stvarima koje ne smijemo raditi?

Eurofound potvrdio: mladi u cijeloj Europi sve kasnije napuštaju roditeljsko gnijezdo!

Objavljeno 08.04.2014.

Novo istraživanje Eurofounda pokazalo je da se broj mladih koji žive s roditeljima od 2007. povećao za otprilike 4%, što je direktan rezultat utjecaja ekonomske krize koja se posljednjih godina osjeća u cijelome svijetu.

One su napustile Hrvatsku i ne planiraju se vratiti!

Objavljeno 04.04.2014.

Mnogo mladih, u nedostatku posla, odlučuje potražiti svoje mjesto pod suncem izvan granica lijepe naše. To su učinile i ove djevojke. A kako se snalaze vani?

Većina hrvatskih studenata radi za vrijeme studija, ali se osjećaju potplaćenima

Objavljeno 30.03.2014.

Potaknuti nedavnim odlukama o privremenom stopiranju mjera aktivnog zapošljavanja mladih bez formalnog radnog iskustva, ali i određenim grupama na Facebooku u kojima se razmjenjuju dojmovi o studentskim poslovima i poslodavcima, odlučili smo provesti anketu među studentima da bismo ispitali koliko su zadovoljni ponudom studentskih poslova, satnicom koju za njih dobivaju, ali i redovitošću isplate od strane poslodavaca.

Anketa: Studiranje i posao

Objavljeno 26.03.2014.

Odvojite minutu vremena i sudjelujte u kratkom istraživanju portala MojFaks vezano za studiranje i posao, satnicu, isplatu zarađenog novca.Prati nas na Instagramu!