Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom posao

Kako do posla? Dođite na druženje s poslodavcima!

Objavljeno 15.10.2013.

U sklopu 4. regionalnih virtualnih dana karijera i znanja, portal MojPosao 18.10 na Ekonomskom fakultetu Zagrebu organizira druženje tražitelja posla i poslodavaca.

Zastrašujuće činjenice o studentskim financijama

Objavljeno 11.09.2013.

Provedeno je istraživanje na 40,000 američkih studenata o njihovim financijama te se došlo do iznenađujućih rezultata. Primjerice, pokazalo se da oni studenti koji redovito odlaze kod svog savjetnika u banku, razvijaju i bolje financijske navike.

Pogledajte najstrašniji razgovor za posao – kako biste vi reagirali?

Objavljeno 05.09.2013.

Tvrtka LG pozvala je na razgovor za posao četiri kandidata. Upoznavanje i rukovanje, predstavljanje, prva pitanja... sve je išlo savršeno i činilo se kako su kandidati zaista spremni na sve izazove. Činilo se, da...

Postani i ti dio serije 'Igra prijestolja'! Evo kako...

Objavljeno 09.07.2013.

I ove godine ekipa američke serije Igra prijestolja dolazi u Dubrovnik snimiti nekoliko epizoda. Najbolje od toga je da i vi imate priliku sudjelovati, samo se trebate prijaviti.

Na intervjuu za posao: Pet pitanja koja najbolji pitaju svoje poslodavce

Objavljeno 12.06.2013.

Znamo, kriza je i do posla se teško dolazi. Kada ga konačno dobijemo, ne pitamo mnogo, sretni smo da imamo posao i da dobijemo plaću. Ipak, neke tvrtke dobro posluju i nije im bitno samo uzeti radnika koji se želi uhljebiti već radnika koji će doprinijeti boljitku i razvoju same tvrtke.

Besplatno pivo i prostituke: Evo kako se motiviraju zaposlenici

Objavljeno 24.04.2013.

Dobro obavljen posao najbolje je obavljen posao. Dobro obavljen posao san je svakog poslodavca. Ali kako doći do toga za zaposlenici uvijek, ili barem veći dio vremena dobro obave svoj posao?

Većina zaposlenika misli da previše radi i da su slabo plaćeni

Objavljeno 29.03.2013.

Online istraživanje koje se provelo na stranicama internetskog portala posao.hr na temu „Preopterećenost na radnom mjestu“ pokazalo je kako čak 70% ispitanika smatra da na svom radnom mjestu previše rade te da su premalo plaćeni za svoj rad (njih 79%). Samo 14% ispitanika istaklo je kako su plaćeni za prekovremeni rad kojeg obavljaju. Istraživanjem se željelo ispitati jesu li i u kojoj mjeri zaposlenici preopterećeni, koliko rade izvan radnog vremena te koliko su u svoje slobodno vrijeme dostupni poslodavcima.

Tražite posao? Pokrenut servis za zapošljavanje freelancera

Objavljeno 14.03.2013.

Ukoliko ste jedni od onih koji pored faksa pokušavaju nešto i zaraditi te na taj način povećati svoj mjesečni džeparac – imamo super vijest za vas. Dizajnirate, programirate, pišete članke, dobro se snalazite na društvenim mrežama... krenite u potragu za poslodavcima!

Svi studentski poslovi - provjeri što sve možeš raditi

Objavljeno 03.12.2012.

Tijekom studiranja, mnogi studenti se odlučuju za određeni honorarni posao, a neki pak i za onaj s punim radnim vremenom. Kako bi si priskrbili dodatni džeparac, studentima su na raspolaganju različiti poslovi - bilo da je riječ o onima iz ponude Studentskog centra ili pak onima koje si pronađu sami ili uz preporuku prijatelja.

'Školska poznanstva' nisu ključna za dobivanje  (prvog) posla

Objavljeno 03.12.2012.

Često čujemo da je vrijeme školovanja najljepše u životu, što potvrđuje i izreka 'Od kolijevke pa do groba, najljepša je đačko doba'. Portal EduCentar istražio je, pridonose li prijateljstva i poznanstva sklopljena tijekom školovanja u pronalasku posla ili razvoju karijere? Anketa je provedena na više od 250 ispitanika.Prati nas na Instagramu!