Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom potres

Peticija uspjela? Studenti podigli prašinu zbog visoke školarine, s Veleučilišta odgovaraju: 'Razmatramo snižavanje cijena'

Objavljeno 01.06.2021.

Nakon što su studenti ukazali na svoje nezadovoljstvo činjenicom da i dalje plaćaju jednaku školarinu iako im je nastava u potpunosti preseljena u online sferu, ali se i osvrnuli na stručnu praksu koja je ključan dio njihovog obrazovanja, a koju nisu imali prilike odraditi, stiže i odgovor sa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.

I hrvatski studenti žele 50% manje školarine: 'Plaćamo 20 tisuća kuna godišnje za tečaj, a ne studij!' Pokrenuli i peticiju...

Objavljeno 25.05.2021.

Koliko je opravdano da studenti plaćaju punu školarinu dok se sva nastava i svi seminari i vježbe održavaju 'na daljinu'? Posebice ako se radi o studentima koji će sutra postati kvalificirani zdravstveni kadar.

Nova prilika za stipendiju zagrebačkog Sveučilišta: 56 studenata dobit će 'džeparac' u iznosu od 10 tisuća kuna

Objavljeno 20.05.2021.

Provjerite u nastavku možete li konkurirati, jer su prijave već počele.

Fakultet i županija široke ruke: Ako upišete ovaj studij imat ćete besplatan smještaj i osiguranu stipendiju

Objavljeno 18.05.2021.

Međimursko veleučilište u Čakovcu i Međimurska županija osim što pomažu mladima s potresom pogođenih područja, rade i na priljevu novih snaga u svoje područje, posebice u okviru stručnosti za Održivi razvoj.

Studiranje u pandemiji stresnije no ikad: Treba li studentima omogućiti zamrzavanje godine?

Objavljeno 14.03.2021.

Mišljenje smo potražili kod brojnih studenata s različitih fakulteta, ali i psihologinje koja nam je pojasnila kada i zašto pandemiju možemo promatrati kao razlog zamrzavanja godine.

Tema koja mijenja predavanja: Na ova 3 zagrebačka fakulteta studenti sve češće diplomiraju na – potresima

Objavljeno 08.03.2021.

I dok se očekuju diplomski radovi o koronavirusu, najvažnijoj temi koja je obilježila 2020. godinu, pisanje radova na temu potresa već je započelo.

Val ukidanja plaćanja školarine 'pomeo' još jedan fakultet! Evo do kad se možete prijaviti

Objavljeno 11.02.2021.

Nakon razornih potresa 28. i 29. prosinca na području Petrinje, prouzrokvana šteta nastoji se umanjiti na sve moguće načine, te se studentima iz pogođenih područja nastoji izaći ususret.

Što kriju ispod fasada? Doznajemo koliko su studentski domovi sigurni kad zatrese (i jesu li neki bolji od drugih)

Objavljeno 04.02.2021.

Zbog prošlogodišnjih potresa u Hrvatskoj, u fokusu gradnje našla se 'potresna sigurnost' građevina. Ovo je svakako primjenjivo i na studentske domove koje pružaju smještaj tisućama mladih koji studiraju u metropoli.

Novosti za najugroženije studente: Neće morati platiti školarinu, a mogu i 'zamrznuti' godinu

Objavljeno 01.02.2021.

Senat Sveučilišta u Rijeci na posljednjoj sjednici podržao je odluku o osnivanju Fonda za pružanje pomoći studentima Sveučilišta u Rijeci iz područja pogođenih potresima.

Financijske potpore za studente iz pogođenih područja: SZZG daje 500 tisuća, a Sveučilište milijun kuna!

Objavljeno 22.01.2021.

Kako bi se pomoglo studentima iz područja pogođenih potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, organiziraju se različite akcije i pružaju potpore.


Prati nas na Instagramu!