Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom povijest

Novi programi: U ovom slavonskom gradu uskoro studij šumarstva, farmacije i povijesti umjetnosti

Objavljeno 15.02.2019.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku uskoro pokreće studij šumarstva, povijesti umjetnosti i farmacije. Rektor Sveučilišta, Vlado Guberac, rekao je da se mladi iz Slavonije koji odu te iste studije pohađati u druge gradove, nažalost ne vrate pa bi se to htjelo promijeniti i zadržati ih u Slavoniji.

Ispovijest studenta sezonca: 'Smjestili su me u sobu bez vrata i prozora, bakša ne postoji, a smjene su bez pauza'

Objavljeno 24.08.2018.

Iako se priča o tome da su poslodavci poboljšali uvjete rada, ponudili bolji smještaj radnicima te povećali plaće, čini se da i dalje ima sezonaca koji prolaze pravi pakao. Jedan od njih je i student koji je otvorio dušu pa ispričao što je sve negativno doživio radeći na sezoni.

Student povijesti porazio lovkinju: Prihvatio višu ponudu i osvojio 60 tisućica u Potjeri

Objavljeno 27.02.2018.

Dvadesetogodišnji student povijesti, poznat u lokalnim kvizaškim krugovima, hrabro je prihvatio višu ponudu. Potez se isplatio.

'Zažmiri' samo na nekim kolegijima: Asistent priznao kad i zašto dopušta studentima da prepisuju na ispitu

Objavljeno 08.02.2018.

Zamislite da ste na njegovom mjestu: završili ste taj studij, radite na fakultetu na kojemu ste stekli diplomu i nadgledate studente koji pišu ispit koji vam neće biti bitan, kako za kasniji tok studiranja tako i za buduću karijeru. Biste li im dozvolili da prepisuju?

Asistentica otkrila što studenti pretražuju na internetu tijekom predavanja

Objavljeno 02.05.2017.

Stara izreka kaže da je 'povijest učiteljica života', a što bi se onda moglo reći za povijest pretraživanja na internetu? Dok tražimo odgovor na to pitanje, jedna asistentica s fakulteta zavirila je u 'history' svojih studenata i rezultatima šokirala kolege.

Kriju se od banaka: Ispovijest Amerikanaca koji su pobjegli iz države kako bi izbjegli vraćanje studentskog kredita

Objavljeno 12.04.2017.

Opcija studentskog kredita postoji svuda u svijetu, a situacija u SAD-u je vrlo specifična jer ondje studenti godinama moraju vraćati velike svote novca koje su im bile potrebne za studiranje.

Ispovijest studentice: Slanjem provokativnih poruka i fotki godišnje zaradi 280 tisuća kuna

Objavljeno 27.01.2017.

'Sekstanje' se već davno ustoličio kao pojam koji opisuje razmjenu sms-ova seksualnog sadržaja te se to uglavnom odvija između dvoje ljudi koji se sviđaju jedno drugome. No, neki ne znaju da se slanjem takvih poruka može i zaraditi.

Komadić divljine u metropoli: Zoološki vrt u Maksimiru slavi 90 godina postojanja

Objavljeno 23.07.2015.

Ako studiraš šumarstvo ili agronomiju ili jednostavno voliš šetati parkom Maksimir, onda jako dobro znaš da se u sumrak svakog dana iz zoološkog čuje rika lavova i glasanja životinja koja je teško dešifrirati.

Jeste li znali: zanimljiva povijest kondoma

Objavljeno 04.05.2015.

Bez obzira sviđaju li vam se ili ne, prezervativi su jednostavno potrebni. Štite te od spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, ali osim tih svima poznatih činjenica, povijest razvoja i korištenja kondoma je puno zanimljivija no što misliš.

Najbolje prvotravanjske šale u povijesti

Objavljeno 31.03.2015.

Sutra je prvi travnja, a svi znamo što to znači. Ne dopustite da vas netko sutra nasamari, ali svakako pokušajte nasamariti nekog drugoga. Donosimo listu najboljih aprvoaprilskih fora u povijesti. Provjerite koje su to.Prati nas na Instagramu!