Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom pravo

Imaju li studenti pravo na ustavnu tužbu zbog COVID potvrda? Podolnjak: 'Odluke dolaze ishitreno – propitivat će se njihova ustavnost'

Objavljeno 12.11.2021.

Od najave novih, strožih protu-pandemijskih mjera koje će se primjenjivati i na fakultetima, necijepljeni studenti tijekom zadnjih nekoliko dana sve češće razmišljaju o dobrovoljnome izlaganju zarazi jer vjeruju da je bolje preboljeti 'koronu' nego se cijepiti.

110 studenata zagrebačkog prava još nije upisalo godinu: Pitali smo dekana ostaju li bez studentskih prava

Objavljeno 04.10.2021.

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu ulazi u novu akademsku godinu s mnogo problema, no, novi dekan uvjerava studente da će sve biti u redu.

Zbog kolegija mijenjali uvjete upisa na KIF-u! Studenti revoltirani, a dekan poručuje: 'Kolaju netočne informacije...'

Objavljeno 21.09.2021.

Problem nastaje oko (ne)polaganja kolegija skijanje koji nosi 6 ECTS boda, koji povlači za sobom još nekoliko problema od kojih je najozbiljniji taj da neki studenti nisu mogli 'upasti' u studentski dom u novoj akademskoj godini.

Studenti splitskog Prava u šoku: Na zadnjem roku položila samo JEDNA osoba! Pitali smo profesoricu u čemu je problem

Objavljeno 17.09.2021.

'Ovo je minimum što se od njih očekuje jer će o njihovom znanju ili neznaju ovisiti ostvarivanje i mojih i vaših prava...'

Ovo su NAJRANIJI datumi ispita na domaćim fakultetima u 'jesenskom' roku – već u kolovozu

Objavljeno 23.07.2021.

Velik dio studenata ove dane koristi kako bi odmorili prije jesenskih rokova i početka nove akademske godine. Sunce, vraćaš se kući, možda si i na moru, odmaraš. No, nisu svi kolege u Hrvatskoj te sreće.

Profesor nahvalio bivšeg dilera koji je diplomirao pravo u Lepoglavi: 'Bio je jedan od najboljih studenata koje sam imao...'

Objavljeno 09.07.2021.

Jedinstvena životna priča diplomiranog pravnika koji je savršeno usvojio teoriju predmeta Zakona izvršavanja kazne zatvora, ali i praksu jer je i sam sjedio u zatvorskoj ćeliji skoro 18 godina.

Profesor s Pravnog fakulteta o cijepljenju: 'Možda nama cijepljenima za par godina naraste treće oko ili uho...'

Objavljeno 07.07.2021.

Početkom ovog tjedna, profesor s katedre za radno i socijalno pravo s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Viktor Gotovac, gostovao je u Newsroomu na N1 Televiziji i razgovarao o obavezi cijepljenja protiv COVID-19, uređivanju zakona o radu, rada na daljinu, ali i o teorijama zavjere.

Zagrebački profesor pokrenuo raspravu: Je li Pravni fakultet kriv za stanje hrvatskog pravosuđa? Evo što misle studenti, a što profesori

Objavljeno 02.07.2021.

Kada tražimo krivce, često imamo tendenciju upirati prstom u druge, u institucije, u sustav u kojem živimo. No, tko je kriv za loše stanje u pravosuđu ili zdravstvu? Prema nekima - domaći fakulteti!

Petrina priča probudila stare rane... I njoj je presudio motorist, a taman je trebala krenuti na medicinu: 'Trebamo strože kazne'

Objavljeno 29.06.2021.

Tek je nekoliko dana prošlo od stravične nesreće u kojoj je 20-godišnja studentica Petra izgubila život, a koja je potresla cijelu Hrvatsku. Kad ugasne mladi život, obitelj i prijatelji teško da mogu nastaviti dalje sa životom, čak ni godinama nakon nesreće. Kako izgleda život poslije gubitka?

Nakon tragične nesreće, studentica prozvala ministra: 'Tužni smo, ljuti smo i bojimo se! Gdje je policija, gdje su patrole?'

Objavljeno 28.06.2021.

Ovaj je vikend u studentskoj zajednici obilježen svijećama, suzama i molitvom. 20-godišnja Petra ovog je vikenda pala žrtvom neodgovornog vozača motocikla koji ju je usmrtio na pješačkome prijelazu u blizini doma.Prati nas na Instagramu!