Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom pravo

Ovo su NAJRANIJI datumi ispita na domaćim fakultetima u 'jesenskom' roku – već u kolovozu

Objavljeno 23.07.2021.

Velik dio studenata ove dane koristi kako bi odmorili prije jesenskih rokova i početka nove akademske godine. Sunce, vraćaš se kući, možda si i na moru, odmaraš. No, nisu svi kolege u Hrvatskoj te sreće.

Profesor nahvalio bivšeg dilera koji je diplomirao pravo u Lepoglavi: 'Bio je jedan od najboljih studenata koje sam imao...'

Objavljeno 09.07.2021.

Jedinstvena životna priča diplomiranog pravnika koji je savršeno usvojio teoriju predmeta Zakona izvršavanja kazne zatvora, ali i praksu jer je i sam sjedio u zatvorskoj ćeliji skoro 18 godina.

Profesor s Pravnog fakulteta o cijepljenju: 'Možda nama cijepljenima za par godina naraste treće oko ili uho...'

Objavljeno 07.07.2021.

Početkom ovog tjedna, profesor s katedre za radno i socijalno pravo s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Viktor Gotovac, gostovao je u Newsroomu na N1 Televiziji i razgovarao o obavezi cijepljenja protiv COVID-19, uređivanju zakona o radu, rada na daljinu, ali i o teorijama zavjere.

Zagrebački profesor pokrenuo raspravu: Je li Pravni fakultet kriv za stanje hrvatskog pravosuđa? Evo što misle studenti, a što profesori

Objavljeno 02.07.2021.

Kada tražimo krivce, često imamo tendenciju upirati prstom u druge, u institucije, u sustav u kojem živimo. No, tko je kriv za loše stanje u pravosuđu ili zdravstvu? Prema nekima - domaći fakulteti!

Petrina priča probudila stare rane... I njoj je presudio motorist, a taman je trebala krenuti na medicinu: 'Trebamo strože kazne'

Objavljeno 29.06.2021.

Tek je nekoliko dana prošlo od stravične nesreće u kojoj je 20-godišnja studentica Petra izgubila život, a koja je potresla cijelu Hrvatsku. Kad ugasne mladi život, obitelj i prijatelji teško da mogu nastaviti dalje sa životom, čak ni godinama nakon nesreće. Kako izgleda život poslije gubitka?

Nakon tragične nesreće, studentica prozvala ministra: 'Tužni smo, ljuti smo i bojimo se! Gdje je policija, gdje su patrole?'

Objavljeno 28.06.2021.

Ovaj je vikend u studentskoj zajednici obilježen svijećama, suzama i molitvom. 20-godišnja Petra ovog je vikenda pala žrtvom neodgovornog vozača motocikla koji ju je usmrtio na pješačkome prijelazu u blizini doma.

Preko granice zbog državne mature? Bez problema – maturanti moraju napraviti samo jednu stvar

Objavljeno 04.06.2021.

1. lipnja počela je ovogodišnja matura. Ispite je u ljetnome roku prijavilo 31 779 pristupnika, a od izbornih predmeta najviše pristupnika prijavilo je ispite iz Fizike (7230), Biologije (5214), Politike i gospodarstva (4754) i Kemije (3599).

'Aha, vi kopate dinosaure?' Možete li reći što studirate bez da stvarno kažete što studirate? Ovo su neki od najboljih pokušaja

Objavljeno 21.05.2021.

Društvene mreže svaki dan pokreću neke nove,a gase stare trendove. Kao i memeovi, određeni trendovi prežive neko dulje vrijeme, a onaj 'Reci mi da si *** bez da mi kažeš da si ***' još je uvijek relativno popularan, posebice na TikToku i Facebooku.

'Skupio sam m*da': Student priznao kako je položio zadnji ispit iako je izvukao pitanja na koja nije znao odgovoriti

Objavljeno 20.05.2021.

Često se dogodi da nas na ispitu dočeka nešto što ne znamo, ma koliko učili.

Pronašli smo nekoliko diploma na prodaju: Najjeftinija će vas koštati koliko i dva obroka u menzi

Objavljeno 19.05.2021.

Raspon cijena kreće se od dvoznamenkastih do troznamenkastih iznosa, a nude se pravo, ekonomija, veterina...