Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom prehrana

Ništa od peglanja iksice do jeseni: Znate li kada vam bez obzira na prava ne vrijedi iksica?

Objavljeno prije 5 dana

Menza i iksica jedne su od najvećih prednosti studentskog života. Uz iksicu, svaki dan studenti mogu pojesti kuhani, topli obrok, a da pritom ne ostanu bez pola svoje plaće jer su im troškovi prehrane sufinancirani.

[FOTO] Zagrizla 'martina' u blitvi iz menze: 'Osjetila sam gorčinu i smrad...'

Objavljeno 01.07.2021.

Menza – nepresušna tema u studentskim kuloarima. I dok su svi studenti u domovima upoznati s ljetnim najezdama kukaca, svakako se nadaju da se ta najezda neće proširiti i na njihove obroke. No, svake ih godine neka buba u obroku razuvjeri.

Zbog jednog studenta 'popustio' i SC: Menze u ovome gradu odsad će nuditi i VEGANSKE obroke

Objavljeno 23.06.2021.

Pitanje kvalitete i raznolikosti studentskih obroka uvijek je zanimljiva tema. I dok se ponekad na meniju mogu pronaći i nejestivi proizvodi poput šarafa ili gmizavaca, studentima su menze bitan dio svakodnevice jer ponekad samo ondje mogu dobiti kuhani obrok uz više nego prihvatljivu cijenu.

Svake godine 2000 novih studenata, a imaju samo jednu menzu: Ova derutna zgrada uskoro postaje novi studentski restoran

Objavljeno 01.06.2021.

Na Veleučilištu u Karlovcu na godišnjoj razini upisuje nešto više od 2000 studenata koji su dosad na raspolaganju imali samo jednu menzu, u restoranu Doma oružanih snaga 'Zrinski'.

Dobio što je tražio: Student pitao kako otvoriti vrećicu majonezu iz menze – ovo su top načini ako nemate škare ili nožić

Objavljeno 26.05.2021.

Najpoznatiji umaci koje često jedemo uz glavno jelo su upravo kečap i majoneza. Ti nezamjenjivi dodaci našoj prehrani 'podignu' obroke svojim okusima pa ih studenti dodaju u gotovo sve. Teško da se krumpirići mogu zamisliti bez kečapa ili pak pohano bez majoneze.

Ne može ni sendvič zauvijek! Top tema post-studentskog života: Kako se prehraniti bez menze?

Objavljeno 24.05.2021.

Prijelaz iz proljeća u ljeto donosi mnogo promjena, posebno u životu sadašnjih maturanata, ali i onih koji završavaju svoj akademski život. Gotovi ste s fakultetom, studentskim životom, životom u domu? Što sada? Gdje sada?

Prvi dan 'planulo' 30 komada! Najveći zagrebački dom miriše na palačinke: Tavicama stručno barataju – dva studenta

Objavljeno 21.05.2021.

Na Facebook grupama studentskih domova često se vide svakakve objave: od raznih studenata koji traže pomoć u prikupljanju odgovora za svoje ankete i diplomske radove, ponude alkohola ili kozmetike, pozivanje na događaje, pa sve do prodaje žetona, soba i odjeće.

Brza menza na Savi opet otvorena: Neki već složili kombinaciju omiljene hrane na tanjuru

Objavljeno 18.05.2021.

Studenti koji preferiraju samo 'brzu', imamo dobre vijesti za vas.

Student otkrio kako do besplatne hrane iz KFC-a: Završio u zatvoru jer je kolegama preprodavao piletinu

Objavljeno 14.05.2021.

Glavom pokretaču operacije već je dosuđeno 2 godine i 6 mjeseci u zatvoru, a četvorici kolega dosuđeno je između 15 mjesci i dvije godine.

[FOTO] Nije dugo trebalo: U novoj, luksuznoj menzi studentica pronašla 'leteći dodatak' u pašticadi

Objavljeno 12.05.2021.

Studenti koji su se jučer zaputili u novu zagrebačku menzu bili su puni riječi hvale, kako za hranu tako i za sam ambijent. No, čini se da ni ova menza nije imuna na neke omaške pri posluživanju hrane.