Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom prevara

Krivotvorila potvrde s faksa: 'Muljala' da je redovna studentica i 'ubrala' 25 tisuća  kuna

Objavljeno 16.02.2021.

24-godišnja djevojka optužena je za krivotvorenje studentskih potvrda kako bi podigla 25 tisuća kuna obiteljske mirovine.

Studenti na meti 'virtualnih' otmičara: Roditelji plaćali milijunske otkupnine!

Objavljeno 03.08.2020.

Za vrijeme pandemije koronavirusa, kineski studenti u Sidneyu našli su se na meti prevaranata.

Studentica grubo prevarena nakon dogovora za studentski posao: Sve objavila na Facebooku da bi upozorila ostale

Objavljeno 05.01.2018.

U Facebook grupi 'Tražim/nudim studentski posao' studenti i poslodavci svakodnevno ostavljaju svoje oglase. Jedni traže posao, a drugi ga nude, no nerijetko se i jedni i drugi požale da su postali žrtvama prijevare i u objavama upozore druge članove grupe. Jedno takvo upozorenje napisala je i studentica nakon što ju je prevarila osoba koja se predstavljala kao poslodavac.

Mladi magistar strojarstva upozorava: Ne nasjedajte na ovakve ponude za posao!

Objavljeno 15.12.2017.

Ako vam se učini da nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, najčešće ste u pravu. Naučio je to i ovaj mladi magistar kojemu je na e-mail adresu stigla primamljiva ponuda za posao...

Na vrijeme shvatio da muljaju: Dubrovački student raskrinkao varalice koji iznajmljuju stanove u Zagrebu i Splitu

Objavljeno 17.02.2017.

26-godišnji Mihael Delić iz Dubrovnika prije nekoliko dana dao se zajedno s djevojkom u potragu za stanom u Zagrebu gdje i studira. Na jednom našem poznatom oglasniku naišao je na vrlo primamljivu ponudu.

Studenti iz Splita upozoravaju sve 'erasmusovce': Platili smještaj 1800 eura, a od stana ni 's'

Objavljeno 26.01.2017.

Sve je počelo tako da su posjetili internetsku oglašivačku stranicu 'Idealista', koja je svojevrsna španjolska verzija našeg 'Njuškala', te je na glasu kao vrlo pouzdana stranica na kojoj studenti traže smještaj...

Student pokazao srednjak i rekao ono što većina misli: 'Faks je prevara'

Objavljeno 21.12.2016.

Ne morate biti student da znate informaciju o tome da se u SAD-u krediti za školarine penju do tolikih cifri da zaduženi studenti moraju raditi šest poslova i to 30 godina kako bi ih otplatili. To je samo jedna anegdota vezana uz studiranje u Americi, a jednom studentu je totalno prekipjelo pa je odlučio raskrinkati sveučilište.

Varala dečka tijekom studija u inozemstvu: osvetio joj se na brutalan način

Objavljeno 11.07.2016.

Vrijeme studiranja je ujedno i vrijeme eksperimentiranja, pogotovo ako se prijavite na razmjenu studenata i otputujete na semestar-dva u neku daleku, romantičnu zemlju.

Oprez kada dajete polog: Student iz Bjelovara ostao bez stana i novaca

Objavljeno 16.10.2015.

U kolovozu je sin Renate G. iz Bjelovara ostavio polog zetu vlasnice stana koja je u tom trenutku bila odsutna pa nije bilo moguće sastaviti ugovor o najmu. Od tada, svjedoči Renata G., počinju problemi.

Znaš li što ih izdaje: Dečki mogu prepoznati djevojku koja vara

Objavljeno 25.09.2015.

Iako nas uče da se knjiga ne sudi po koricama, dečki ipak prosuđuju djevojku po njenom licu i izgledu – barem kad je kriterij vjernosti u pitanju.Prati nas na Instagramu!