Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom prosvjedi

 Školarina otišla gore: Tisuće albanskih studenata sa svih fakulteta prosvjeduje na ulicama

Objavljeno 07.12.2018.

Zbog poskupljenja školarine te loših uvjeta školovanja i učenja, na tisuće studenata u Albaniji izašlo je na ulice iskazati svoje nezadovoljstvo. Prosvjeduju studenti svih fakulteta i to po cijeloj državi, a scene s prosvjeda je jako teško zamisliti u Hrvatskoj.

Masovni prosvjedi kod susjeda: Studenti pokazali što misle o novom predsjedniku

Objavljeno 05.04.2017.

Prije nekoliko dana je nekoliko tisuća mladih, mahom studenata, blokiralo promet u centru Beograda zbog novoizabranog predsjednika Aleksandra Vučića. No, prosvjedi nisu stali samo u glavnom gradu nego su se proširili i na Niš kao i na Novi Sad.

Prosvjedi ispred Ministarstva: Tristotinjak studenata tražilo ostavku ministra Šustara

Objavljeno 04.06.2016.

Jučers u 16 sati održan je prosvjed „Fešta ispred MZOS-a“ na kojem je tristotinjak studenata, aktivista i građana, između ostalog, zatražilo ostavku resornog ministra Predraga Šustara.

Prosvjednici i dalje ispred MZOS-a, Šustar pobjegao u garažu

Objavljeno 03.06.2016.

Trećeg dana prosvjeda zbog neraspisivanja transparentnijeg Natječaja za dodjelu državnih stipendija broj prosvjednika se povećao.

Bili smo s prosvjednicima ispred MZOS-a: Lagali su im, no uspjeli su se izboriti za isplatu stipendija!

Objavljeno 03.06.2016.

Posjetili smo prosvjednike ispred zgrade MZOS-a i iako se mnogi pitaju zašto oni prosvjeduju kad je dio stipendija jučer isplaćen, njihovi zahtjevi su ipak nešto više od same isplate stipendija.

Kakva je budućnost našeg obrazovanja? Za danas najavljeni veliki prosvjedi širom Hrvatske - ideš i ti?

Objavljeno 01.06.2016.

U Zagrebu i u desetak hrvatskih gradova za danas je najavljen veliki prosvjed podrške provođenju cjelovite kurikularne reforme 'Hrvatska može bolje'. A naše obrazovanje definitivno zaslužuje bolje...

Prosvjed protiv skupljeg smještaja: hoćete li ga podržati?

Objavljeno 28.12.2015.

O nezadovoljstvu studenata novim cjenikom studentskog smještaja već smo pisali, ali čini se da se situacija ne smiruje – unatoč blagdanima i činjenici da je većina studenata na praznicima...

Studentski prosvjedi: ubijeni zbog crtanja grafita

Objavljeno 15.05.2015.

Dva mladića ubijena su tijekom studentskih prosvjeda u gradu Valparaiso, u Čileu, javlja BBC.
Žrtve su identificirane kao 18-godišnji Exequiel Borbaran i 24-godišnji Diego Guzman, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Jorge Burgos.

Stigao plan studentskih prosvjeda: Bojkot kolačima i blokada fakulteta

Objavljeno 04.10.2013.

Studenti koji stoje iza Facebook stranice i inicijative 'Peticija za vraćanje starih cijena u menzama' javili su nam se s priopćenjem u kojem se osvrću na trenutnu situaciju vezanu za poskupljenje hrane u studentskim menzama. Tu je i plan prosvjeda...

Novo pismo ogorčene studentice: Studiranje sliči na dopisnu školu

Objavljeno 26.09.2012.

Bolonjskog načina studiranja na Pravnom fakultetu nema ni u tragovima. Po mnogočemu, studiranje na Pravnom fakultetu u Zagrebu sliči na "dopisnu" školu. Čak nema ni literature za pojedine predmete.Prati nas na Instagramu!