Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom prvi koraci

Na faks bez ikakvog znanja i savjeta: 'U mojoj obitelji svi su imali samo SSS…' Evo što je poručio svim brucošima

Objavljeno 13.04.2021.

Jer nova generacija maturanata već mašta o tome da od srednjoškolaca postanu studentima. Od ovog svečanog trenutka dijeli ih samo – državna matura.

Fakultet je život u malom – doživjet ćeš SVE: Ove stvari treba znati svaki brucoš, a shvati ih tek kad više nije student

Objavljeno 02.04.2021.

Nakon uzbuđenja koje donose upis na fakultet i 'najdulje ljeto u životu', brucoši napokon kreću u avanturu zvanu studiranje. No, nakon očaranosti i ideje o tome kako će studentski život izgledati – dolazi realnost.

'Ova velika, plava zgrada... jel to moj faks?': Ovako zapravo izgleda prvi dan studiranja u novome gradu

Objavljeno 12.04.2018.

Svaki početak podrazumjeva promjenu, a promjene ponekad znaju biti strašne. Na početku se čini kao da odrastanje teče jako sporo, a onda se nakon prvog dana srednje škole ni ne okreneš, a već pakiraš kovčege, listaš Njuškalo u potrazi za novim domom i skupljaš dokumente za prijavu za studentski dom. Veselje i entuzijazam splasnu veoma brzo, a realnost udari u glavu...

'Kao da živim sa ženom u menopauzi': 2 strašne priče o cimerima i savjeti kako da se ne dogode vama

Objavljeno 26.10.2016.

Kada 'otpalimo' studirati u drugi grad logično je da više nismo dio roditeljskog doma nego stvaramo novi, vlastiti dom i to uglavnom s cimerima. Bez obzira na to je li nas s njim spojio gazda ili nam naj frend postane cimer – neka pravila se moraju poštivati.

Dvije studentice pokazale su nam kako se udobno smjestiti u novoj sobi – korak po korak

Objavljeno 25.10.2016.

Odlučili smo popratiti dvije studentice prilikom useljenja u njihove studentske sobe i raspakiravanja stvari.


Prati nas na Instagramu!