Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom psihijatri

Tužna ispovijest studenta koji je odustao od faksa jer nije bio sretan: 'Svaki dan mi je siv, bez optimizma, smijeha…'

Objavljeno 17.11.2021.

Koja žrtva je prevelika žrtva za diplomu i studiranje? Za njega, to je bila njegova sreća.

Mladi Hrvati trče za ocjenama i 'izgaraju': Gimnazijalka na liječenju jer nije prošla s 5,0, studentica plakala zbog četvorke

Objavljeno 01.06.2018.

Jesu li odlične ocjene pokazatelj nečijeg znanja i kvaliteta ili se najčešće u utrci za najboljim mogućim prosjekom izgubi ono najvažnije: učenje radi usvajanja dugoročnog znanja i osobnog napredovanja svakog pojedinca?

Uzbudljiva jesen na Sveučilištu u Osijeku: Uskoro kreće novi studij dentalne medicine

Objavljeno 03.10.2016.

U srijedu, 28. rujna 2016. godine, u prostorijama Centra za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijeku Orahovici održana je 10. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj 2015./2016. godini.

Tribina Psihofarmaci u psihijatriji – potreba ili nasilje?

Objavljeno 02.03.2016.

U okviru ciklusa tribina pod naslovom Bioetički utorak, Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku u suradnji sa zagrebačkom podružnicom Hrvatskog bioetičkog društva organizira tribinu na temu Psihofarmaci u psihijatriji – potreba ili nasilje?.

'Psy-feld': studenti psihijatrije uče uz pomoć serije Seinfeld!

Objavljeno 15.01.2015.

Anthony Tobia, profesor psihijatrije na sveučilištu Rutgers u New Jerseyu, osmislio je alat za učenje "Psy-feld" temeljen na kultnoj seriji "Seinfeld", dizajniran kako bi u sklopu podučavanja pomogao studentima medicine da identificiraju i rasprave psihijatrijske poremećaje na temelju likova iz serije.

Izložba koja se ne propušta: posjetite muzej psihijatrije u Vrapču

Objavljeno 14.11.2014.

Danas se otvara prvi hrvatski muzej psihijatrije i to u čuvenoj ‘žutoj kući’ u zagrebačkom kvartu Vrapče. Riječ je o itekako zanimljivom konceptu čiji vas izlošci vode kroz 135-godišnju povijest ove psihijatrijske ustanove, podsjećajući na nekadašnje terapijske metode, alate i postupke, te svjedočeći o evoluciji građanske i medicinske svijesti kad su posrijedi psihički bolesnici.Prati nas na Instagramu!