Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom razgovor

'Škakljiva' tema: 71% ispitanika priznalo da im je neugodno pregovarati o plaći

Objavljeno 12.11.2014.

Pregovori o plaći 'najškakljiviji' su dio razgovora za posao, stoga je portal MojPosao istražio kako se kandidati/zaposlenici osjećaju prilikom pregovora o plaći u anketi provedenoj na više od 300 ispitanika.

Kada bi svi govorili istinu, razgovor za posao izgledao bi ovako!

Objavljeno 15.09.2014.

Na razgovoru za posao svi se trudimo ostaviti dobar dojam: djelovati ozbiljno, zainteresirano, odgovorno i sposobno. A što nam zaista prolazi kroz glavu?

Trik pitanje na razgovoru za posao: što biste odgovorili?

Objavljeno 14.05.2014.

Kao da razgovori za posao nisu dovoljno stresni sami po sebi, neki poslodavci zahtijevaju od kandidata da se susretnu i sa izvršnim direktorom kompanije tijekom procesa intervjua.

Ovih 5 stvari ne radite na razgovorima za posao!

Objavljeno 10.04.2014.

Kada su u pitanju razgovori za posao, svi su uvijek puni savjeta; pazi na držanje, govori polako i odmjereno, budi opušten i spontan. A što je sa stvarima koje ne smijemo raditi?

Najluđa pitanja na razgovoru za posao – znate li odgovore?

Objavljeno 13.01.2014.

Kao da nije dovoljno što je intervju za posao stresan sam po sebi, nego se uvijek nađu pojedinci koji će cijelu sitaciju dodatno otežati. Jasno nam je da ih zanima sve o potencijalnom budućem zaposleniku, ali tražiti od kandidata da otpjeva pjesmu koja ga opisuje djeluje nam kao pretjerivanje.

Studenti Harvarda na natjecanju u najdužem telefonskom razgovoru

Objavljeno 24.01.2012.

Eric R. Brewster i Avery A. Leonard, studenti s Harvarda pokušali su održati najdulji telefonski razgovor na svijetu te tako ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Njihov je razgovor trajao 46 sati, 12 minuta i 52 sekunde, a još se čeka potvrda iz Guinnessove knjige rekorda da se doista radi o najduljem telefonskom razgovoru na svijetu.

T-Mobile daruje četiri sata dodatnih razgovora

Objavljeno 16.11.2009.

Što biste rekli kada bi vam netko jednostavno poklonio četiri sata razgovora s prijateljima i najmilijima putem mobitela? Zvuči nevjerojatno, zar ne? Ali je itekako istinito.