Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom rukopis

U školi pišeš krasopisom, a na faksu nogom: Studentica pokazala kako joj je studiranje 'uništilo' rukopis - FOTO

Objavljeno 09.04.2018.

Tko nije savladao 'brzo pisanje' na fakultetu taj očigledno nije nikada ništa zapisao tijekom predavanja. Većina studentskih bilježnica izgleda kao da studenti u nju pišu nogom, a to naravno zamjećuju i sami studenti.

FOTO Nakon jednog potpisa na iksici krenula lavina: Hrabri studenti odgovorili na izazov i pokazali nam da pišu jednako lijepo

Objavljeno 16.01.2018.

Donedavno nismo pridavali puno pažnje studentskim potpisima na iksicama dok nismo vidjeli 'krasopisni' potpis zagrebačke studentice Paule na njenoj iksici. O tome smo pisali, a nakon toga je nastalo ludilo jer su mnogi htjeli pokazati da i oni čak imaju jednako lijepe, ako ne i ljepše potpise na studentskim dokumentima.

Ružan rukopis studenata prekida tradiciju dugu 800 godina: Prestižno sveučilište uvodi ispite na računalu

Objavljeno 12.09.2017.

Neki studenti imaju čitak rukopis pa profesori mogu s lakoćom odgonetnuti 'što je pisac htio reći', ali drugi kao da su rođeni liječnici – barem kada je riječ o rukopisu.

Medicinari pišu švrakopisom, a FER-ovci samo na kompu? Analizirali smo vaše rukopise i došli do zanimljivih zaključaka

Objavljeno 19.12.2016.

Jedan vic kaže da rukopis liječnika znaju pročitati samo farmaceuti, a nikako 'obični smrtnici' pa smo se zapitali je li to stvarno točno.

Vodiš bilješke na laptopu ili pišeš rukom? Evo što je bolje za učenje i koncentraciju!

Objavljeno 20.04.2016.

Studenti koji bilješke vode zapisujući rukom uspješniji su od onih koji tipkaju. Iako sve više studenata bilješke na predavanjima vodi tipkajući po tabletima, laptopima i sličnim gadgetima, pametnije je ipak pisati rukom.

Genijalna ideja: Einsteinov rukopis postaje font!

Objavljeno 07.05.2015.

Čak i ako mislite da niste iznimno pametni, talentirani ili posebni, uskoro ćete moći imati rukopis genijalca.Prati nas na Instagramu!