Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom seljenje

Lepe ti je! Čak 40 posto studenata zagrebačkog Sveučilišta nakon diplome želi živjeti na SELU

Objavljeno 19.11.2021.

Ljubav je na selu? Da, ali samo sa sređenom infrastrukturom i boljom povezanosti s većim središtima, zaključak je novog istraživanja.

Nekoliko velikih zagrebačkih fakulteta čeka preseljenje – spominju se samo dvije lokacije

Objavljeno 02.11.2021.

Nakon razornih potresa prošle godine, jedan dio fakulteta i dalje ne raspolaže adekvatnim prostorom za održavanje nastave.

Je li bolje studirati u Mostaru ili Zagrebu? 'Izvan Mostara nemoj ići, dobiješ isto, ali za više novca...'

Objavljeno 08.10.2021.

Ako netko želi studirati studij koji se nudi i u susjednoj državi, osim u Zagrebu, što je bolje izabrati?

'Diktatura' liječničkih potvrda? Stroža pravila useljenja u dom: 'Noćila drugdje jer je nisu pustili unutra...'

Objavljeno 01.09.2021.

Iako u obavijesti Studentskog Centra piše kako je potreban liječnički pregled za useljenje u dom, do sada su bili blagi po tom pitanju, pa su studenti naknadno, kroz prvih mjesec dana mogli donijeti ovu potvrdu. Ove godine to, čini se, više nije slučaj.

Njemačka masovno priznaje 'balkanske' diplome: Treba im 400 tisuća radnika godišnje - najpopularniji medicinari, učitelji, inženjeri...

Objavljeno 30.08.2021.

Kako je iseljavanje i rad u Njemačkoj postao već 'standard' za naše mlade govori i njemački zavod za statistiku koji je nedavno objavio podatke kako naviše diploma priznaje upravo iz naše regije: pri samom vrhu su susjedne BiH i Srbija.

Ne damo se od mame i tate: Sa skoro 80 posto mladih koji žive s roditeljima, najgori smo u Europi

Objavljeno 12.08.2021.

Premašili smo i vlastite prijašnje rekorde!

S ovog zagrebačkog fakulteta obavijestili studente: Nastava počinje ranije

Objavljeno 22.07.2021.

Zbog neizvjesnih vremena u kojima se nalaze, apeliraju na studente da što češće provjeravaju mailove i službene stranice fakulteta.

Više od godine dana čekaju u skladištu: Iz SC-a javljaju – još uvijek ima studenata koji nisu preuzeli svoje stvari nakon potresa

Objavljeno 09.07.2021.

Nakon prilagodbe na 'novo normalno' pod epidemiološkim mjerama, priroda nam je dodatno 'zapaprila' život razornim potresima koji su pogodili nekoliko županija Hrvatske i glavni grad Zagreb.

Je li znanje bolje u SAD-u nego na Balkanu? Amerikanac želi studirati u susjedstvu: Obitelj mu rekla da je to 'najgluplja moguća ideja'

Objavljeno 07.06.2021.

Raznovrsan rangiranja fakulteta pomažu nam da donesemo odluku gdje studirati te ukazuju na određene kvalitete i ugled sveučilišta, kako kod nas tako i u svijetu. No, radi li se uvijek o potkrijepljenim činjenjicama i provjerljivim rezultatima ili pak određena sveučilišta 'biju' i neki stereotipi?

Žestoka rasprava: Život u domu 'samo za djecu' i 'parazite poreznih obveznika' ili neponovljivo studentsko iskustvo?

Objavljeno 04.06.2021.

Dakako da biranje između studentskog doma ili stana nije laka odluka. Ona ovisi o mnogočemu (vašem karakteru, spremnosti da dijelite skromni prostor s nepoznatim ljudima, ali i sanitarni čvor i kuhinju), a ponajviše o vašoj financijskog situaciji.Prati nas na Instagramu!