Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom seminar

Prodaja seminarskih i diplomskih radova postala normalna stvar: Cijena seminarskog između 'samo' 400 i 600 kuna!

Objavljeno 24.05.2019.

"Znam neke kolege i kolegice koji bi pristali na kupnju seminarskog rada i to platili 500 do 1000 kuna, ovisno o ozbiljnosti rada, da bi na kraju taj njihov rad prošao kao plagijat," komentirala je studentica Lucija M. trenutnu situaciju kupnje diplomskih i seminarskih radova među studentima za RTL-ov magazin Potraga.

'Zaradim 50 eura po danu': Djevojka koja studentima piše seminarske radove otkrila koliko zarađuje

Objavljeno 13.12.2018.

Sve dok se studentima ne da pisati vlastite akademske radove, do tada će osobe koje to čine umjesto njih trljati ruke i dobro zarađivati. Tako neki zarade i do 50 eura ako u jednoj noći studentu treba napisati seminarski rad.

Oni su 'pisci': Pisanje seminarskih radova je očito dobar biznis pa sada niču oglasi koji traže radnike

Objavljeno 18.06.2018.

Svi znaju barem jednu osobu koja je nekome napisala akademski rad za novce. To područje 'sive ekonomije' nije ilegalno, ali je protivno akademskoj čestitosti studenta koji bi sam trebao pisati svoje radove i istraživati. Koliko je ovo očigledno unosan posao svjedoče i oglasi koji se mogu pronaći na internetu u kojima se traži radnik za pisanje seminarskih radova studentima.

Kad te od blama dijeli samo jedan 'send': Studentica skoro poslala seminar s ovim naslovom - FOTO

Objavljeno 27.04.2018.

Rijetko koji student jedva čeka krenuti s pisanjem seminarskog rada jer uglavnom mora napisati jedan po kolegiju, a sezona pisanja uvijek nekako počinje kada i sezona učenja pa se mnogi naježe na sam spomen seminarskog. No, kada ga konačno napišu, studenti bi svakako trebali više puta provjeriti svoj rad jer je moguće da unutra ostane nešto što uopće nije za 'profesorske oči'.

[VIDEO] Poslao završni rad minutu do ponoći: Napisao zadnje riječi u klubu, partijajući s frendovima

Objavljeno 05.10.2017.

Kampanjstvo – jer život je lakši kad u stresu završavamo fakultetske obveze 5 do 12. Doslovno.

Zakasnila s predajom seminara jer joj je dečko 'dao nogu': Evo kako joj je profesor odgovorio

Objavljeno 07.03.2017.

Rokovi su najgora noćna mora svakog studenta - bilo da se radi o ispitnim rokovima ili pak rokovima za predaju seminara, eseja, vježbi ili nacrta.

Bez treme, znojenja i mucanja: Kako uspješno održati seminar pred hrpom drugih kolega?

Objavljeno 02.11.2016.

Kada gledamo pojedine kolege dok drže prezentaciju na faksu imamo osjećaj da njihove izlagačke vještine mogu parirati onima Stevea Jobsa ili Martina Luthera Kinga. No, većina nas izgleda sasvim drugačije: pere nas trema, drhti nam glas, čelo se znoji i imamo osjećaj da ćemo propasti u zemlju od nelagode...

Pijana studentica napisala i profesoru poslala najgori seminar ikada

Objavljeno 24.10.2016.

Nitko vam neće preporučiti da mamurni ili još gore – pijani – pišete seminarske radove. Nitko!

'Povoljno pišem seminare, ali i disertacije': Tko je kriv što studentima drugi pišu radove?

Objavljeno 05.10.2016.

Seminarski radovi su ono što će pratiti svakog studenta kroz gotovo cijelo školovanje, a neki ih se toliko groze da plaćaju drugim ljudima da ih im napišu.

Što kad ne napišete seminar na vrijeme? Majstorska isprika kreativnog studenta

Objavljeno 28.09.2016.

Svi se nađemo u situaciji da nam se prikrade rok za predaju seminara, a mi nemamo niti jednog retka na papiru. Ponekad su životne okolnosti takve da nas, uz najbolju volju, sprečavaju da odradimo obaveze, a ponekad nam se jednostavno ne da.Prati nas na Instagramu!