Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom strani jezici

Trenutno uči irski: Upoznajte studenticu Mateu koja aktivno govori 18 jezika

Objavljeno 06.03.2019.

'Koliko jezika znaš toliko ljudi vrijediš' kaže latinska izreka, a to najbolje pokazuje koliko bogatstvo stječemo učenjem i usvajanjem stranih jezika. To zna i studentica Matea Brandalik koja, vjerovali ili ne, govori 18 jezika.

Jesam li preglupa za faks? Dvaput mijenjala studij, ali i dalje ne uspijeva položiti ispite

Objavljeno 16.02.2017.

Ako studirate strane jezike ili to planirate upisati, sigurno su vas svi već upozorili da takav studij ne podrazumijeva kampanjstvo. Treba učiti i vježbati kontinuirano.

7 cool poslova koje možeš raditi ako govoriš strane jezike

Objavljeno 14.07.2016.

Poznavanje stranih jezika može ti pomoći u mnogim aspektima života, ali znaš li koje zanimljive poslove možeš dobiti zahvaljujući svom interesu za jezike?

Muke po prevođenju: sve tajne honorarnog prevoditeljskog posla

Objavljeno 15.03.2016.

Kao malenu, stariji su me stalno poticali na učenje stranih jezika. Krenula sam u tu avanturu nemajući pojma zašto, ali sada ih razumijem i zahvalna sam im na tome.

Učenje stranih jezika može vam sačuvati (zdravu) glavu

Objavljeno 24.11.2015.

Ako vam treba motiv za učenje još jednog stranog jezika – nudimo vam ga na srebrnom pladnju!

7 zemalja u kojima možeš studirati besplatno (jedna je odmah 'iza ugla')

Objavljeno 29.07.2015.

S obzirom da su mnoga europska i svjetska sveučilišta na top ljestvicama najboljih sveučilišta daleko ispred domaćih, zašto se ne odvažiti i potražiti stipendiju za studiranje u inozemstvu – posebno ako je to studiranje besplatno?

'Strankinja sa plavi eyes': kako flertati na stranim jezicima

Objavljeno 11.03.2015.

Putuješ li na neko romantično i uzbudljivo mjesto, nauči kako govoriti jezik ljubavi! Nudimo ti univerzalne udice na koje će se upecati svaka riba...

Čak 39% ispitanika za uvođenje ruskog u hrvatske škole!

Objavljeno 06.08.2014.

Poznavanje stranih jezika itekako je važno na sve konkurentnijem tržištu rada. Znanje engleskog jezika se podrazumijeva te se očekuje i 'baratanje' drugim jezicima. Koje jezike bi trebalo uvesti u obrazovni sustav radi potreba tržišta rada, istražio je portal EduCentar na više od 450 ispitanika...

Zasvijetlite poznavanjem stranih jezika

Objavljeno 17.09.2012.

U Školi stranih jezika ENBE možete učiti engleski, njemački, talijanski, francuski, španjolski, portugalski, ruski, arapski, japanski i korejski. No posebnu ponudu ovog puta imamo za tečajeve engleskog i njemačkog...

Ima dvadeset godina, studira na Oxfordu i govori jedanaest jezika!

Objavljeno 28.02.2012.

On ima dvadeset godina i pohađa Sveučilište Oxford. Ime mu je Alex Rawlings te je pobijedio na natjecanju u kojem se tražila mlada osoba koja govori najviše stranih jezika u Velikoj Britaniji.Prati nas na Instagramu!