Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom strani jezik

Učiš strani jezik? Alkohol može pomoći da ga progovoriš bolje

Objavljeno 06.08.2021.

Nikako da progovoriš taj japanski? Čaša piva mogla bi pomoći!

Kada uz pivo tečno progovoriš francuski: Alkohol pomaže u učenju stranih jezika

Objavljeno 23.10.2017.

Vjerojatno svi krenemo s komunikacijom na malo drukčijem jeziku petkom nakon četiri točena piva, a taj jezik se uglavnom sastoji od hrvatskih riječi koje totalno krivo izgovaramo. Oni koji znaju čitati s usana sigurno bi se zgrozili količinom gluposti koju smo izgovorili, ali novo istraživanje je pokazalo da pijani ljudi bolje 'barataju' stranim riječima od trijeznih.

'U dva sata tečno naučila njemački': Studenti 'jezičari' ismijali apsurdne reklame s interneta

Objavljeno 04.05.2017.

Programi za blokiranje reklama na internetu ponekad su pravi blagoslov, a ako zazirete od 'ad blockera' susrest ćete se s brojnim sadržajima od kojih će vas zaboljeti mozak.

Hit na ruskom sveučilištu – hrvatski jezik

Objavljeno 22.11.2011.

Kalinjingrad je ruski grad i oblast na Baltiku koji pripadaju Rusiji, ali su fizički odvojeni od Rusije, odnosno sa svih strana ih okružuju Poljska i Litva. Riječ je o ruskoj enklavi na Baltičkom moru koja je raspadom Sovjetskog Saveza ostala izvan granica Rusije pa danas opstoji izolirana, okružena državama koje su nekad bile članice Istočnog bloka, a sada su članice EU-a i NATO pakta.

Usavršite svoje znanje na ljetnom tečaju u Školi stranih jezika SC-a

Objavljeno 06.06.2011.

Intenzivni ljetni tečajevi namijenjeni su polaznicima kojima fakultetske i ine radne obveze nisu dopustile pohađanje tečajeva tijekom akademske godine, a imaju žarku želju savladati osnove nekog jezika ili pak osvježiti i usavršiti već stečeno znanje.Prati nas na Instagramu!