Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom stres

71% studenata pati od 'sagorijevanja'! U samo godinu dana psiha studenata dodatno stradala: 'Cijepljenje može smanjiti tjeskobu...'

Objavljeno 28.09.2021.

Studenti sve češće osjećaju anksioznost, depresij, burn-out i razvijaju 'nezdrave mehanizme' suočavanja s problemima koje je uzrokovala pandemija koronavirusa.

Savršeno za studente: Grlite drveće i riješite se stresa

Objavljeno 27.09.2021.

Dendroterapija je drevna iscjeliteljska metoda u kojoj se koristi liječenje drvećem.

Loše riješio ispit pa na biciklu pobjegao od kuće – bilo ga frka što će roditelji reći

Objavljeno 20.07.2021.

Strah od ispita ili ispitna anksioznost je mentalni poremećaj koji karakterizira paralizirajući strah od provjera znanja koji pogađa učenike i studente.

Profesorica s FFZG-a upozorila na posljedice pandemije na mlade: 72% studenata zabrinuto da 'korona-znanje' nije na razini prijašnjega

Objavljeno 30.06.2021.

Početak 2020. godine obilježila je pandemija koronavirusa, koja je značajno izmijenila dobro nam poznatu i ustaljenu svakodnevicu.

Studenti dokazali: Pucketanje mjehurića sa zaštitne folije smanjuje stres i čuva živce

Objavljeno 21.06.2021.

Zasigurno ste barem jednom u životu probali istisnuti male balončiće zraka iz zaštitne folije nakon što ste dobili neki paket. I dok velik dio ljudi obožava pucketati ove balončiće jer im to umanjuje stres, svi smo se barem jednom pitali zašto je to tako dobro i zabavno.

Samo 6 minuta ove aktivnosti dnevno smanjuje stres za 68%: Sve potrebno imaš u svojoj sobi

Objavljeno 03.05.2021.

Mnogo je raznih način za opuštanje i rješavanje od stresa – neki preferiraju šetnju prirodom, drugi pak slušaju glazbu, a treći uživaju u šalici kave ili čaja. Iako su ovo načini koji vas neće iznenaditi, znate li da vam u ovom naumu može pomoći i čitanje?

Zbog profesorovih uvreda dobio PTSP i nije upao na faks: Sad mu država mora platiti 'masnu' odšetu

Objavljeno 26.04.2021.

Zbog profesorovog 'tretmana' razvio je i PTSP.

Osjećate se kao da 'imate temperaturu'? Možda je kriv – akademski stres

Objavljeno 15.04.2021.

Psihološki uzrokovana povišena temperatura povezana je sa stresom, a uzrokuju je okolnosti dobro poznate svim studentima: izloženost emotivno turbulentnim epizodama u životu i kronični stres.

Online nastava naštetila znanju maturanata: Godina stresnija nego ikad, a ipak ima načina da uspješno položite državnu maturu

Objavljeno 29.03.2021.

Sredinom ožujka prošle godine na snagu su stupile prve odluke o obustavi izvođenja nastave u obrazovnim ustanovama i uspostavi nastave na daljinu. Otad mnogi upozoravaju na pad kvalitete nastave i sve veće nezadovoljstvo učenika i nastavnog osoblja.

Mucaš, gledaš u pod, srce je u petama? Top 10 savjeta da preživiš usmeno izlaganje na faksu – i oduševiš kolege

Objavljeno 22.02.2021.

Nijedan student neće eskivirati situaciju izlaganja pred punom dvoranom kolega i profesorom, barem jednom u svom studentskome stažu.Prati nas na Instagramu!