Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom stres

Stres pomaže studentima: podiže imunitet i osnažuje pamćenje

Objavljeno 24.11.2015.

Okolnosti u životima studenata stalno se mijenjaju: rokovi, ispiti, zadaci, seminari, vježbe, praktikumi, ali i prilike da životopise napunimo bitnim stvarima. Lako je vidjeti odakle dolazi stres!

Najbolje odgovaraš pod stresom: Misli koje te muče dok pišeš ispit

Objavljeno 16.11.2015.

Znate ono kad ste u nekoj jako ozbiljnoj situaciji kojoj nikako ne priliči da se, recimo, počnete smijati kao ludi? I onda je jedino o čemu razmišljate upravo to da bi se sada smijali do suza jer je sve tragi-komično? E pa, pisanje ispita slična je tragi-komična situacija...

Test profesora Kitaoka: rotirajuća zmija izmjerit će pod kolikim ste stresom

Objavljeno 12.11.2015.

Postoji čitav niz različitih tipova optičkih iluzija, no sve one imaju zajednički nazivnik – uspješno nas zavaravaju stvarajući iskrivljenu predodžbu predmeta koji promatramo.

Savjet stručnjaka: Idealizam Tarzana koji sve može sam loš je za studente

Objavljeno 25.08.2015.

Nova akademska godina – novi stresovi! Još k tome ako si brucoš koji će od ove jeseni uz čari studentskog iskusiti i čari samostalnog života te upoznavanja novog grada – stres može biti samo još i veći.

Bojice u ruke: bojanke za odrasle protiv dosade i stresa

Objavljeno 28.07.2015.

Osim što vraćaju u bezbrižno vrijeme djetinjstva, takve bojanke, prema tvrdnjama psihologa i psihoterapeuta, pomažu da se čovjek riješi nagomilane napetosti te da mirnije spava.

Šest (jednostavnih) koraka do položenog ispita

Objavljeno 13.05.2015.

Ispitni rokovi se približavaju, a stres raste sa svakim ispitom koji vam je preduvjet za upis sljedeće godine studija. Čini se da se knjige i skripte samo gomilaju, a broj ispitnih pitanja kao da se udvostručio preko noći. No, postoji nekoliko koraka koji će vas odvesti do sigurnog uspjeha...

Fakultet osmislio 'sobu sa štencima' za studente pod stresom

Objavljeno 11.05.2015.

Zamislite onu jednu stvar koja vas uvijek može opustiti, čak i večer prije najgoreg ispita u vašoj studentskoj karijeri. Mislite na male psiće, jel da?

Bolonjska reforma samo pojačala 'burnout' sindrom među studentima

Objavljeno 27.04.2015.

Burnout nije nimalo bezazlen problem, posebice u današnjem vremenu brzog življenja, brzog gomilanja svakojakih trauma i brzog gubljenja živaca. Mnogi stručnjaci upozoravaju kako se radi o bolesti modernog društva, pojedinačnom ali i masovnom sindromu, odnosno sve učestalijim psihofizičkim reakcijama ljudskog tijela i duha na pojačan stres na radnom mjestu, u školi, na fakultetu, čak i u nekim naizgled posve običnim situacijama, na kavici u kafiću...

Studenti i stres – zašto su mu neki podložniji?

Objavljeno 10.04.2013.

Stres naš svagdašnji! Uvijek je tu, ponekad nas prati u stopu, a ponekad se čini da malo i popusti svoj čvrsti stisak. Ipak, nema dana a da ne iskusimo neku vrstu stresa, posebno ako smo studenti.

Kinezi poduzimaju drastične mjere zbog prijemnih ispita

Objavljeno 08.06.2012.

Injekcije dripa kao dodatni podizač energije samo kako biste bolje napisali prijemni ispit na fakultetu? Ako vam se ovo čini čudnim, znajte da je to sasvim normalna pojava u Kini u kojoj je u četvrtak oko 9 milijuna potencijalnih brucoša počelo polagati prijemne ispite na fakultetima na kojima je 6,85 milijuna slobodnih mjesta.


Prati nas na Instagramu!