Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studenti s invaliditetom

Studiraju što dulje zbog mjesta u domu, a sad će morati van! Nova pravila kažu: Nema više beskonačnog boravka u sobi – čak ni za ovu skupinu studenata

Objavljeno 28.07.2020.

Studenti s invaliditetom navikli su na borbu sa sustavom koji nema razvijenu toleranciju za probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Unatoč znanju, želji i uspjehu: Maturanti s invaliditetom često ne upišu željeni faks zbog NEPRISTUPAČNOSTI!

Objavljeno 20.01.2020.

Točan broj studenata s invaliditetom koji studiraju nije poznat jer nisu obvezni prijaviti invaliditet. Posljednjih nekoliko godina zabilježen je rast broja studenata s invaliditetom na javnim visokim učilištima u Hrvatskoj, što je posljedica bolje osviještenosti osoba s invaliditetom o svojim pravima, kao i rezultat razvoja sustava potpore i djelovanja udruga.

Za redovne i izvanredne studente s invaliditetom: Javi se na natječaj i osiguraj si prijenosno računalo

Objavljeno 15.11.2017.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 9. godišnjice djelovanja, Zaklada 'Čujem, vjerujem, vidim' raspisuje Natječaj za dodjelu prijenosnih računala mladima i studentima s invaliditetom.

I ove godine 'Igrali srcem' da bi pomogli studentima s invaliditetom: Od danas prijave na natječaj za stipendije

Objavljeno 04.09.2017.

'Osobe s invaliditetom su najčešće ljudi velikog potencijala, vrijedni i uporni, navikli na prepreke i borbe u kojima se ne odustaje i zato ih treba posebno cijeniti. Njihova volja za životom, radom i učenjem naša su inspiracija i poticaj.'

Uložite u svoju budućnost: Prijavite se na projekt 'Iskustvo zlata vrijedi'

Objavljeno 01.06.2017.

Kroz projekt Iskustvo zlata vrijedi proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i u trenutačnoj gospodarskoj situaciji ne mogu doći lako.

Stipendiranje studenata s invaliditetom: Raspisan natječaj Grada Zagreba

Objavljeno 27.10.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba raspisao je još jedan natječaj za stipendiranje studenata.

Raspisan natječaj

Objavljeno 07.09.2016.

Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom za akademsku godinu 2016./2017. otvoren je od 5. do 30. rujna 2016. i raspisuje se u svrhu pomaganja i promicanja visokoškolskoga obrazovanja studenata s poteškoćama.

Nove studentske sobe nisu prilagođene osobama s invaliditetom

Objavljeno 03.02.2016.

'Mi studenti s invaliditetom u ovakvim sobama više se ne možemo ni družiti međusobno, popiti zajedničku kavu ili pomoći jedno drugome, jer ovdje jedva ima prostora za jednu osobu u kolicima...'

Student si s invaliditetom? Prijavi se i stekni iskustvo u renomiranoj hrvatskoj tvrtki!

Objavljeno 15.04.2014.

Poslovni dnevnik organizira društveno odgovorni projekt "Iskustvo zlata vrijedi 2014." te u suradnji s partnerima-poslodavcima omogućuje studentima s invaliditetom, koji se prijave na natječaj, radnu praksu s eventualnom kasnijom mogućnošću zapošljavanja.