Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom studentska prehrana

[VIDEO] Rastu nam zazubice: Pogledajte što jedu studenti prestižnog fakulteta u najljepšoj menzi na svijetu

Objavljeno 16.09.2021.

Hrana koja se poslužuje u mezama raznolika je, kako po ponudi, tako i po kvaliteti namirnica i pripremanja. Ponekad je preslana, nekad u njoj pronađemo mrava, ali činjenica je da zahvaljujući menzama studenti imaju pravo na kuhani obrok po pristupačnoj cijeni.

Zagrebački student izgubio pravo na menzu – evo kako se snašao: 'Tek sad shvaćam koja je ljepota iksice'

Objavljeno 01.09.2021.

Koliko je iksica vrijedna 'kartica' zna svaki student, ali i svi oni koji izgube pravo na nju. Jedna od najboljih stvari koje nam donosi vlasništvo nad ovom karticom je povoljna prehrana u menzi. No, što ako ju nemate? Kako se 'pokrpati'?

[FOTO] Zagrizla 'martina' u blitvi iz menze: 'Osjetila sam gorčinu i smrad...'

Objavljeno 01.07.2021.

Menza – nepresušna tema u studentskim kuloarima. I dok su svi studenti u domovima upoznati s ljetnim najezdama kukaca, svakako se nadaju da se ta najezda neće proširiti i na njihove obroke. No, svake ih godine neka buba u obroku razuvjeri.

Zbog jednog studenta 'popustio' i SC: Menze u ovome gradu odsad će nuditi i VEGANSKE obroke

Objavljeno 23.06.2021.

Pitanje kvalitete i raznolikosti studentskih obroka uvijek je zanimljiva tema. I dok se ponekad na meniju mogu pronaći i nejestivi proizvodi poput šarafa ili gmizavaca, studentima su menze bitan dio svakodnevice jer ponekad samo ondje mogu dobiti kuhani obrok uz više nego prihvatljivu cijenu.

Svake godine 2000 novih studenata, a imaju samo jednu menzu: Ova derutna zgrada uskoro postaje novi studentski restoran

Objavljeno 01.06.2021.

Na Veleučilištu u Karlovcu na godišnjoj razini upisuje nešto više od 2000 studenata koji su dosad na raspolaganju imali samo jednu menzu, u restoranu Doma oružanih snaga 'Zrinski'.

Dobio što je tražio: Student pitao kako otvoriti vrećicu majonezu iz menze – ovo su top načini ako nemate škare ili nožić

Objavljeno 26.05.2021.

Najpoznatiji umaci koje često jedemo uz glavno jelo su upravo kečap i majoneza. Ti nezamjenjivi dodaci našoj prehrani 'podignu' obroke svojim okusima pa ih studenti dodaju u gotovo sve. Teško da se krumpirići mogu zamisliti bez kečapa ili pak pohano bez majoneze.

Prvi dan 'planulo' 30 komada! Najveći zagrebački dom miriše na palačinke: Tavicama stručno barataju – dva studenta

Objavljeno 21.05.2021.

Na Facebook grupama studentskih domova često se vide svakakve objave: od raznih studenata koji traže pomoć u prikupljanju odgovora za svoje ankete i diplomske radove, ponude alkohola ili kozmetike, pozivanje na događaje, pa sve do prodaje žetona, soba i odjeće.

Brza menza na Savi opet otvorena: Neki već složili kombinaciju omiljene hrane na tanjuru

Objavljeno 18.05.2021.

Studenti koji preferiraju samo 'brzu', imamo dobre vijesti za vas.

Godinama jeo samo čips, krumpiriće i kruh – oslijepio sa 17 godina i uništio zdravlje

Objavljeno 07.05.2021.

Studentska prehrana je doista najposebnija – više ne jedemo toliko zdravog jer ne živimo u roditeljskom domu, a nešto kuhano samo unosimo ako odemo u menzu – što nije svaki dan zbog silnih obaveza.

[FOTO] Od dlaka do željeza – evo što se sve servira u zagrebačkim menzama: 'Ovo je opasno po zdravlje!'

Objavljeno 28.04.2021.

Studenti često imaju mnogo obaveza zbog čega ne čudi da im je brzinski ručak, i to za svega desetak kuna, svakodnevnica. No, povoljna cijena ne bi trebala biti opravdanje za ono 'nejestivo' što se često pronađe u tanjuru. Iako studenti na takve stvari upozoravaju u grupama na društvenim mrežama, ništa se ne mijenja, do te mjere da su 'dodaci' obroka iz menzi postali dijelom studentskog folklora.Prati nas na Instagramu!