Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom studiji

Na prestižnom sveučilištu pokreću novi studij: Studenti će učiti kako spasiti svijet

Objavljeno 02.11.2021.

Mlađe generacije shvaćaju da se moraju aktivno uključiti u spašavanje Zemlje, a to je shvatilo i jedno od najprestižnijih sveučilišta svijeta – Cambridge.

Na dva hrvatska sveučilišta kasni izdavanje iksica: 'Nećemo ih dobiti cijeli mjesec!' Evo što kažu iz SRCA i AKD-a

Objavljeno 14.10.2021.

Studenti sa Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Sjever koji su u ovoj akademskoj godini upisali diplomske studije žale se da im 'kasne iksice' zbog čega ne mogu koristiti pravo na subvencioniranu prehranu u menzama.

Tko je upisao, upisao je! Provjerite koji su fakulteti bili najpoželjniji na jesenskom roku

Objavljeno 17.09.2021.

Na jesenskome roku, studenti su mogli birati više od 15 000 slobodnih mjesta na programima visokih učilišta. Pravo upisa, međutim, ostvarilo je nešto više od 4 tisuće kandidata.

Njemačka masovno priznaje 'balkanske' diplome: Treba im 400 tisuća radnika godišnje - najpopularniji medicinari, učitelji, inženjeri...

Objavljeno 30.08.2021.

Kako je iseljavanje i rad u Njemačkoj postao već 'standard' za naše mlade govori i njemački zavod za statistiku koji je nedavno objavio podatke kako naviše diploma priznaje upravo iz naše regije: pri samom vrhu su susjedne BiH i Srbija.

Velika sramota domaćih sveučilišta: 'Zašto se sumnjivi doktorati i docenture dodjeljuju na ekonomiji, a ne na matematici?'

Objavljeno 04.08.2021.

'Zašto se sumnjivi doktorati i docenture dodjeljuju na ekonomiji, a ne na matematici?', pitanje je koje je postavila bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak jutros na svom Facebook profilu.

Ni najprestižniji fakulteti više ne garantiraju dobar posao: 'Sveučilišta ne odgovaraju za mit koji prodaju studentima'

Objavljeno 21.07.2021.

Cijena studiranja na prestižnom fakultetu jednaka je dugogodišnjem dužničkom ropstvu prema bankama?

210 prijava, a kvota 40! Čak petero maturanata bori se za jedno mjesto na ovom fakultetu: Ipak, do daljnjeg nema diplomskog studija

Objavljeno 06.07.2021.

Budući brucoši koji žele upisati arhitekturu, bez obzira na grad u kojem bi studirali, trenutno su na pola 'turneje' Hrvatskom, točnije u Splitu. U ponedjljak su u Mostaru.

41% mladih u Europi ima diplomu: 5 zemalja 'rastura' po broju VSS vršnjaka – evo na kojem je mjestu Hrvatska

Objavljeno 06.07.2021.

Novi Eurostat podaci pokazuju veliku premoć žena na fakultetima u Europi.

Ovo su najpopularniji fakulteti tik pred maturu: Na top studiju čak se 8 maturanata bori za 1 upisno mjesto

Objavljeno 01.06.2021.

Matura nam je službeno pokucala na vrata. Što današnje generacije maturanata žele? Agencija za znanost i visoko obrazovanje ima odgovor na to pitanje.

'Aha, vi kopate dinosaure?' Možete li reći što studirate bez da stvarno kažete što studirate? Ovo su neki od najboljih pokušaja

Objavljeno 21.05.2021.

Društvene mreže svaki dan pokreću neke nove,a gase stare trendove. Kao i memeovi, određeni trendovi prežive neko dulje vrijeme, a onaj 'Reci mi da si *** bez da mi kažeš da si ***' još je uvijek relativno popularan, posebice na TikToku i Facebooku.Prati nas na Instagramu!