Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom studiranje

13 pravila koje svaki student treba uzeti u obzir

Objavljeno 06.11.2012.

Studentski život ima svojih uspona i padova, baš kao i svaki drugi život, a studenti su jednostavno obični ljudi sa svim svojim manama i kvalitetama. Ipak, ponekad od njih društvo očekuje više i bolje pa je teško uskladiti vlastita očekivanja s očekivanjima okoline. Iz svega se javljaju frustracije i stres koje samo odmažu u postizanju konačnog cilja – diplome.

Drugačije stvari koje trebate probati dok studirate

Objavljeno 30.10.2012.

Sjetite se sebe kao srednjoškolaca, a potom se usporedite sa sobom danas, dakle studentom. Razlika je ogromna. Dok je školarcima često sve, baš sve smiješno te dijele svoje fotografije na društvenim mrežama poput besplatnog graha za praznik rada, studenti su ipak ozbiljnija bića, odrastanje je uzelo maha.

Policija upala na Medicinski fakultet u Zagrebu

Objavljeno 10.10.2012.

Prema informacijama kojima raspolaže Danas.hr, policijski djelatnici 'češljaju' Medicinski fakultet u Zagrebu.

Ovo je 100 najboljih fakulteta na svijetu!

Objavljeno 05.10.2012.

Nova lista najboljih fakulteta na svijetu ima neočekivanog pobjednika. Ispred svjetski poznatih fakulteta, poput Harvarda, Stanforda i Oxforda, našao se fakultet specijaliziran samo za obrazovanje o tehnologiji.

Kako uštedjeti dok ste na fakultetu?

Objavljeno 03.10.2012.

Mjere štednje zasipaju nas sa svih strana, a već sami troškovi fakulteta i smještaja velik su teret za mnoge studente i njihove obitelji. Stoga se svaka kuna često u rukama prevrne dva puta prije nego što se potroši.

Od sada još bolji portal za izlaske Tulumarka.com!

Objavljeno 02.10.2012.

Najposjećeniji domaći portal za izlaske Tulumarka.com predstavio je redizajnirane stranice...

Alarmantan broj studenata ima psihičke probleme

Objavljeno 27.09.2012.

Prema istraživanju američkog UCLA na 200,000 studenata s 279 fakulteta, došlo se do poraznih podataka. Naime, 52 posto brucoša izjasnilo se da se osjeća psihički stabilno, dok je na istom uzorku 1985. godine to izjavilo 64 posto studenata, što je veliki pad od 12 posto.

Novo pismo ogorčene studentice: Studiranje sliči na dopisnu školu

Objavljeno 26.09.2012.

Bolonjskog načina studiranja na Pravnom fakultetu nema ni u tragovima. Po mnogočemu, studiranje na Pravnom fakultetu u Zagrebu sliči na "dopisnu" školu. Čak nema ni literature za pojedine predmete.

Pismo koje je razbjesnilo studente diljem Hrvatske!

Objavljeno 20.09.2012.

'Zar su studentski domovi stvoreni za zabavu, kao prčija jeftinih drolja kojih ima na svakom koraku i budala koji nemaju pametnijeg posla nego igrati igrice na kompjuteru?' - pita se mlada studentica.

Tražiš stipendiju? Uskoro 8. Sajam stipendija u Zagrebu i Rijeci

Objavljeno 19.09.2012.

Institut za razvoj obrazovanja idući mjesec organizira 8. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude koji će se po prvi puta održati u Zagrebu i u Rijeci.