Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom tržište rada

Hrvatska – 'zemlja znanja': istina ili debela laž?

Objavljeno 31.12.2015.

Mladi Europljani danas su općenito bolje obrazovani i mobilniji od prijašnjih generacija, no i dalje je velik broj onih koji jedva završe niže srednje obrazovanje, kao i onih koji imaju slabe rezultate na području čitalačke pismenosti, matematike i prirodnih znanosti, pokazalo je izvješće EU Youth Report 2015.

Bolonja ozbiljno posrće: nepotrebno znanje ne priprema nas za posao

Objavljeno 21.12.2015.

Ako već nije propao, Bolonjski proces ozbiljno posrće u provedbi obrazovnog sustava. Tako prvostupnike s tri godine završenog fakulteta ne treba gotovo nitko na hrvatskom tržištu rada i ta im kvalifikacija ne daje prednost pri zapošljavanju u odnosu na one koji su završili samo srednju školu.

Jesu li mladi nakon diplome spremni za tržište rada?

Objavljeno 16.12.2015.

Sveučilišta i fakulteti rado će se pohvaliti s podatkom koliko se njihovih studenata nakon diplome uspješno zaposli, ali sigurno neće isticati koliko ih nije pronašlo posao. Jesu li mladi nakon diplome spremni za tržište rada?

11 razloga zašto prosjek ocjena u životu uopće nije bitan

Objavljeno 28.09.2015.

Svi znamo da je stres oko polaganja ispita i upisivanja što boljih ocjena stvaran. Pad na ispitu ili loše odrađeni seminar ispunjava te osjećajem očaja, ali jedno je sigurno – dobar prosjek kasnije u životu uopće neće biti toliko bitan koliko misliš da hoće.

FREELANCER: Kako živjeti u Hrvatskoj, a raditi u inozemstvu

Objavljeno 11.09.2015.

Znate za onaj 'američki san' na balkanski način: 'E da mi je zarađivati vani, a živjeti i trošiti ovdje? Freelance poslovi najbliže su što bi se tome mogli približiti...

To vam nitko nije rekao: na tržištu rada od odličnih ocjena bitnije su neke druge stvari

Objavljeno 01.09.2015.

Ako se silno trudite imati odlične ocjene, to je pohvalno. Bez obzira osiguravate li si na taj način stipendiju ili ste jednostavno navikli biti odlikaši još od osnovne i srednje škole, neka vam ocjene budu predmet osobnog zadovoljstva i ponosa.

Usprkos strahu, većina mladih spremna na traženje posla!

Objavljeno 06.11.2014.

Traženje posla je izazov za svakog pojedinca, a posebno kada je riječ o potrazi za pr(a)vim poslom. Stoga je portal EduCentar na više od 320 ispitanika istražio 'strepe' li mladi od ulaska na tržište rada nakon završetka formalnog školovanja.

90% poslodavaca spremno je ulagati u početnike: mlađi zaposlenici fleksibilniji i brži od starijih

Objavljeno 21.10.2014.

Tržište rada sve više zahtijeva više razine i drugačije kombinacije kompetencija i kvalifikacija, stoga je portal EduCentar istražio na više od 50 poslodavaca i 250 tražitelja posla kakva je trenutna usklađenost obrazovanja i tržišta rada.

Najgore diplome i najnezahvalnija zanimanja: nemojte ovo studirati!

Objavljeno 06.06.2014.

Strast i interes protiv dobre plaće – ovo je jedna od najstarijih dilema kad se radi o odabiru studija...Prati nas na Instagramu!