Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom umor

Najbolji vicevi o studentima, profesorima i studentskom životu...

Objavljeno 08.01.2016.

Jer svi znamo da je smijeh lijek za mnoge probleme i eliksir dugog života...

Neobična pedagogija: profesori koji znaju kako nasmijati studente

Objavljeno 24.11.2015.

Prenošenje znanja i usađivanje ranih navika nije nimalo lagan posao! Odgovornost za nove naraštaje mladih intelektualaca, njihove kompetencije i stručnost težak je teret koji često previđamo i ne cijenimo dovoljno.

Stvari o faksu koje vam nitko nikada nije rekao

Objavljeno 11.09.2015.

Pitaj bilo kojeg bivšeg studenta kako je to studirati i budi siguran/na da ćeš dobiti hrpu savjeta o kupovanju ili kopiranju knjiga, odlascima na predavanja ili čitanju obavezne i izborne literature, ali neke stvari gotovo nikad ne isplivaju – one koje se ne tiču učenja, akademskih tema i ocjena u indeksu.

A baš kad ti trebaju san i odmor: 7 faza nesanice

Objavljeno 17.04.2015.

Nesanica je nezgodna stvar jer nikad ne znaš kad će te pogoditi. Najčešće je to baš kad sutra moraš rano ustati ili imaš neku obavezu zbog koje te hvata lagana trema.

Perverzno ili ne? Ova fotka danas je zapalila Internet, znate li zašto?

Objavljeno 16.03.2015.

Čini se kako imamo novi viralni hit! Ugledna voditeljica Natasha Billing našla se u središtu najnovijeg viralnog hita, a za sve je kriv izrez na njezinom sakou.

Ma koga vi farbate: laži koje si svaki student kaže na početku semestra

Objavljeno 16.03.2015.

Svi to radimo: odmorni i 'nabrijani', na početku svakog semestra bezočno si lažemo. Padaju odluke da ćemo vježbati i jesti zdravije, voditi najurednije bilješke, pametno raspolagati novcem...

6 tipova cura s kojima ćeš dejtati na faksu

Objavljeno 20.01.2015.

Svaki je faks prepun šarolikih karaktera, svaki je kampus i studentski dom jezero na kojemu možete upecati ribu ili dvije. Iako nitko ne voli etiketirati i smještati ljude u ladice, ponekad je to jednostavno prezabavno i smiješno.

Karte stereotipa – kako susjedi vide susjede?

Objavljeno 10.12.2013.

Svi znamo kako Amerikanci vide ostatak svijeta, no što je s različitim europskim narodima i nacijama? Kako oni vide svoje susjede? Iako vjerujemo da se bolje poznajemo, ovaj je umjetnik u svojim duhovitim kartama stereotipa otkrio da to možda i nije tako. Yanko Tsvetkov napravio je Kalendar i Atlas predrasuda (Calendar o Prejudice i Atlas of Prejudice), a u nastavku vam donosimo nekoliko karata iz tog atlasa. Kako određeni Europljani vide svoje susjede, bliže ili dalje, pogledajte u nastavku!

Iz druge perspektive - student daje savjete o menstruaciji

Objavljeno 10.12.2012.

John Corrigan student je na Sveučilištu Temple u Sjedinjenim Državama i za lokalne studentske novine 'The Temple News' piše neobičnu kolumnu – pokušava svojim kolegama studentima dati savjete kako preživjeti razdoblje kada im djevojke imaju predmenstrualni sindrom i menstruaciju.


Prati nas na Instagramu!