Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom videoigre

Zagreb dobiva studij videoigara: Na projektu radi čak 5 fakulteta, a moći ćete upisati 4 smjera

Objavljeno 24.05.2021.

Studij se razvija kroz širi projekt Edu4Games koji uključuje i ponudu programa cjeloživotnog učenja iz ovog područja

'Nisu gubitak vremena nego su korisne': Evo zašto ovaj profesor misli da videoigre treba uvesti na fakultete

Objavljeno 21.01.2019.

Premda gaming industrija iz godine u godinu ruši sve rekorde u zaradi i dalje se lome koplja oko toga jesu li videoigre dobre za mlade ili nisu. Glavni argument protivnika videoigara uglavnom se krije u tome da one izazivaju agresiju u mladim igračima te često i ovisnost, ali jedan profesor s fakulteta je veliki zagovornik gaminga. On smatra da su videoigre korisne i da bi se trebale uvesti na fakultete.

Računalo kao sportski teren: Student PMF-a napravio klub za trening gejmera

Objavljeno 12.03.2018.

Igranje videoigara nikada nije bilo popularnije, a u zaradi, gejming industrija prešišala je mnoge unazad par godina pa čak i filmsku industriju. To su prepoznali mnogi te od igranja igara napravili e-sport; taj koncept je sve popularniji i u Hrvatskoj, a relevantnim ga želi učiniti student zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Nisu u pitanju skripte i izlasci: Otkriveno na što studenti troše najviše novca

Objavljeno 30.10.2017.

Kada razmišljamo o životu prosječnog studenta i o onome na što on najviše troši, prevarili bi se kada bi mislili da najviše novca ode na materijale za učenje, hranu ili odjeću. Nismo sigurni na što najviše novca troše hrvatski studenti, ali istraživanje je pokazalo da studenti u Velikoj Britaniji najviše love potroše na videoigre.

Prvi u Hrvatskoj doktorirao na temu videoigara: Provjerite gdje možete slušati njegova predavanja

Objavljeno 20.02.2017.

Puno studenata uživa u 'gejmanju' i u tome da sate i sate ulažu u levele igara na računalu ili na nekoj konzoli, a vjerovali ili ne i na temu videoigara možete napisati znanstveni rad.Prati nas na Instagramu!