Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom vino

Pokreće se novi diplomski studij na dvije adrese: Studenti će studirati u Zagrebu i Zadru

Objavljeno 06.09.2021.

Od nove akademske godine počinje se izvoditi novi diplomski studij, upisna kvota je 20 studenata po dva usmjerenja, a nastava će se izvoditi u Zadru i u Zagrebu.

Strava u Umagu! Student novinarstva dobio veslom po glavi: 'Skoro sam se u Zagreb vratio u lijesu'

Objavljeno 02.08.2021.

Ljetne radosti i korištenje tobogana u jednom aquaparku skoro su ga došle glave.

O viralnom zagrljaju ove studentice piše cijeli svijet: 20-godišnjakinja postala simbolom pokreta #GraciasLuna

Objavljeno 21.05.2021.

Fotografija o kojoj danas pišu svi mediji prikazuje mladu ženu, volonterku Crvenog križa u zagrljaju s vidno uznemirenim imigrantom iz Senegala. Iako je na prvi pogled ova slika zoran prikaz ljudskosti i zajedništva, nekima je ipak zasmetala.

Ljubitelji džina dio seksi elite: Znanost pokazala da su najprivlačniji među svim ljubiteljima alkoholnih pića (ali imaju i jednu manu)

Objavljeno 08.04.2021.

Džin u zadnjih nekoliko godina doživljava renesansu među ljubiteljima alkoholnih pića u Hrvatskoj. Osim procvata domaćih destilerija koje rade domaće, 'craft' džinove pa čak i organiziraju radionice izrade i kušanja različitih vrsta ove 'žeste', kafići i barovi u svojoj ponudi imaju sve širu paletu ovog žestokog pića koji se najčešće miješa s tonicima.

Otvoren dućan STUDENTSKIH VINA: Na ovom faksu svatko ima svoju bačvu, a umjesto završnog rada pripremaju najbolje kapljice

Objavljeno 22.05.2020.

Požeško Veleučilište nedavno je prošlo reakreditaciju u Agenciji za visoko obrazovanje čime je ocijenjeno najboljim u Hrvatskoj, a sada je otvorena i prva prodavaonica vina požeškog Veleučilišta.

Hrvatski film kakav još niste gledali: Studenti i tinejdžeri snimili su ga bez ikakvog budžeta

Objavljeno 13.02.2020.

Studenti i tinejdžeri krenuli su u filmsku avanturu i odlučili snimiti dugometražni film o zagrebačkom noćnom životu pod nazivom Zagrebački ekvinocij, a već od danas film možete pogledati u hrvatskim kinima...

Još ako smiju degustirati... Traži se čak 80 studenata za posao na ovom hrvatskom SAJMU VINA

Objavljeno 22.01.2020.

U moru oglasa za studentske poslove, ponekad se nađe onaj jedan koji nadjača sve ostale – što zbog svoje originalnosti, odlične satnice ili poslodavaca koji su na dobrom glasu. Ovaj put više je faktora privlačnosti u igri!

Poznati nogometaš 'uhvaćen' kako jede na X-icu u Zagrebu. Igra u bogatom klubu, a jede u studentskoj menzi!

Objavljeno 13.11.2019.

Studentska menza u Zagrebu dobila je ovih dana još jednog poznatog gosta. Ne znamo čiju je X-icu 'ispeglao, ali hrvatski nogometaš Filip Krovinović je omastio brk u menzi na Savi.

Nova stipendija za studente deficitarnih zanimanja!

Objavljeno 12.09.2019.

Grad Novi Vinodolski od ove godine uvodi novu kategoriju stipendija, pa će tako stipendirati učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja. Očekuje se da će natječaj za stipendije biti objavljen u listopadu.

Vincekovo u Slavoniji: Ovi studenti u vinogradu pišu diplomske radove i prave vlastito vino

Objavljeno 23.01.2019.

Dan svetog Vinka, odnosno, popularno Vincekovo, koje se obilježava 22. siječnja, za mnoge je vrlo veseo dan. Pa tako i za studente jednog fakulteta koji dani provode u vinogradu te rade vlastito vino.Prati nas na Instagramu!