Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom zagreb

Ukida li se jesenski upisni rok?

Objavljeno 30.01.2014.

Ptice na grani i svi mladi akademski građani znaju da su upisne kvote Sveučilišta u Zagrebu (posebice na nekim fakultetima) nerealno "raskošne". Na mastodonte poput Ekonomskog fakulteta i Filozofskog fakulteta upisuju se tisuće brucoša svake godine – neki će reći: tisuće i tisuće previše.

Mljac! Festival kave i čokolade uskoro stiže u Zagreb

Objavljeno 16.01.2014.

Bez kava i čokolade ne možemo više zamisliti život. Sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka ponovno će doći na svoje jer Zagreb od 6. veljače postaje glavni grad Carstva čokolade i kave! Na Zagreb Coffee & Chocofestu moći ćete vidjeti i (na)učiti kako se rade vrhunske čokolade i kave, igrati se njima, kuhati i degustirati ih, te kupiti brojne proizvode i pri tom se odlično zabaviti.

Stop! Studenti više ne smiju raditi u gradskim ustanovama

Objavljeno 15.01.2014.

Od 1. siječnja ove godine redovni studenti više ne smiju raditi u institucijama koje financira grad Zagreb.

Top 10: Ovo su najbolja svjetska sveučilišta

Objavljeno 02.01.2014.

Očekujete neki zagrebački fakultet na ovoj top-ljestvici QS World University Rankings-a? Dobra šala! Sveučilište u Zagrebu čuči negdje dolje, dolje, pa još niže – između 600. i 650. mjesta, a prvih 15 pripalo je titanima. Provjerite kojima!

Ne propustite večeras - počinje mini Snowboard Film Festival!

Objavljeno 05.12.2013.

Danas, 5.12.2013 sa početkom u 20h počinje 9. mini Snowboard Film Festival. Mjesto je standardno okupljalište Zagrebačke snowboard ekipe – Art kino “Grič”

Besplatan vodič za sve studente u Zagrebu

Objavljeno 10.10.2013.

Počela je nova akademska godina – za neke prva, za neke još jedna u nizu. I ove godine studentski vodič sa svojim zanimljivim tekstovima i popustima stiže direktno u ruke studenata. Moći će se pronaći na svim važnim studentskim lokacijama.

Zagreb i Varšava - usporedba studentskog života iz prve ruke

Objavljeno 30.08.2013.

'Kad sam došla u Zagreb u nevjerici sam promatrala kako mladi ljudi ne iskorištavaju sve mogućnosti koje su im pružene. Vjerojatno je tako sa svim domaćim studentima – kad si u gradu kojega dobro poznaješ, ne tražiš nova mjesta i raskriljenih ruku prihvaćaš naviku' - napisala je u uvodu autorica bloga Mala Hrvatica.

Zagreb i Rijeka domaćini Europske univerzijade 2016.

Objavljeno 02.06.2013.

Zagreb i Rijeka bit će domaćini Europske univerzijade koja će se održati u srpnju 2016. godine. Odlučeno je jučer u Ljubljani, na zasjedanju Izvršnog odbora Europske sveučilišne sportske asocijacije, gdje je hrvatska kandidatura pobjedila onu portugalskog grada Coimbre.

Što slušaš? Studentice istražile koju glazbu slušaju Zagrepčani!

Objavljeno 14.05.2013.

Studentice sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti autorice su projekta 'Što slušaš?', čiji je cilj na zanimljiv način doznati što slušaju njihovi sugrađani.

Najbolje rangirana sveučilišta – zagrebačko na 551. mjestu!

Objavljeno 10.05.2013.

Poznata web stranica Top Universities sastavila je popis najprestižnijih svjetskih fakulteta na kojoj se Zagreb našao na 551. mjestu. Pobjedu je odnijelo američko sveučilište MIT, a prate ga Cambridge i Harvard.Prati nas na Instagramu!