Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom zaposlenici

 Na FSB-ovim oglasnim pločama, osvanuli romantični stihovi!

Objavljeno 19.09.2019.

Na Facebook stranici Prosječni fsbovac objavljene su dvije zanimljive fotografije. Kako stoji u njihovom opisu, riječ je suvremenim romantičarima.

Studenti ocijenili zaposlenike student-servisa: Evo gdje ćete uz ugovor dobiti smiješak, a gdje živčani slom

Objavljeno 04.04.2018.

Tri su punkta na kojima studenti provode vrijeme tijekom fakultetske 'karijere': studentski centri sa svojim student-servisima, menze i knjižnice. Budući da mnogi studenti rade, moraju svoje studentske ugovore podizati u student-servisima pa samim i neizbježno komunicirati sa zaposlenicima koji se nalaze s druge strane šaltera.

Znate li odgovore: pitanja koja je Edison postavljao na razgovoru za posao

Objavljeno 17.03.2015.

Koja je zemlja bila najveći potrošač čaja prije rata? Gdje se nalazi Mandžurija i koji je teleskop najveći na svijetu? Ovo je samo nekoliko pitanja od sveukupno stotinjak koje je Thomas Alva Edison postavljao kandidatima za posao. Neka su specifična za vrijeme u kojemu je živio, ali neka su aktualna i danas.

90% poslodavaca spremno je ulagati u početnike: mlađi zaposlenici fleksibilniji i brži od starijih

Objavljeno 21.10.2014.

Tržište rada sve više zahtijeva više razine i drugačije kombinacije kompetencija i kvalifikacija, stoga je portal EduCentar istražio na više od 50 poslodavaca i 250 tražitelja posla kakva je trenutna usklađenost obrazovanja i tržišta rada.

Većina zaposlenika misli da previše radi i da su slabo plaćeni

Objavljeno 29.03.2013.

Online istraživanje koje se provelo na stranicama internetskog portala posao.hr na temu „Preopterećenost na radnom mjestu“ pokazalo je kako čak 70% ispitanika smatra da na svom radnom mjestu previše rade te da su premalo plaćeni za svoj rad (njih 79%). Samo 14% ispitanika istaklo je kako su plaćeni za prekovremeni rad kojeg obavljaju. Istraživanjem se željelo ispitati jesu li i u kojoj mjeri zaposlenici preopterećeni, koliko rade izvan radnog vremena te koliko su u svoje slobodno vrijeme dostupni poslodavcima.