Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom zdravlje

Epidemija najgore utjecala na mlade – svaki sedmi učenik ima PTSP, 40% mladih strahuje od života samo u kući

Objavljeno 07.06.2021.

Od prvog lockdowna prošlo je više od godine dana, a čak i nakon toliko vremena, ne znamo točno koliki će to utjecaj imati na našu psihu. Restriktivne mjere donesene su kako bi se smanjilo i usporilo širenje zaraze, no, kako je izolacija utjecala na mlade kojima je upravo socijalizacija bitna stavka za normalan razvoj, tek će se pokazati.

Student druge godine računarstva počinio samoubojstvo zbog pada godine

Objavljeno 04.06.2021.

Student Sveučilišta 'Nottingham Trent' počinio je samoubojstvo nakon što je saznao da je pao drugu godinu studija.

U ovom SC-u trude se da studenti budu zdravi, jaki i veseli: Pogledajte najnovije dodatke za vježbanje u teretani

Objavljeno 01.06.2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ističe velik značaj studentskih centara kao institucija koje bi trebale doprinijeti boljitku studentskog standarda, posebice u kontekstu studenata slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Studirat će dulje, ali više nije mogla: Zagrebačka studentica pauzirala godinu zbog korone i online nastave

Objavljeno 04.05.2021.

Online nastava predstavlja težak teret studentima, posebice onima koji žive s roditeljima ili cimerima. Nastava na daljinu još je zahtjevnija ako je u koliziji nekoliko različitih predavanja ili ako cimeri u pozadini slušaju svoja predavanja. Zbog svih ovih okolnosti, neki su studenti odlučili pauzirati godinu i produljiti studiranje.

Studentu otkazalo srce zbog energetskih napitaka – u bolnici proveo 58 dana

Objavljeno 27.04.2021.

Zbog prevelike konzumacije energetskih pića, 21-godišnji student hospitaliziran je zbog zastoja srca, a liječnici su razmišljali čak i o transplantaciji organa.

Brat preminulog 23-godišnjeg studenta TVZ-a: 'Mlade treba upozoravati – korona je opasan virus'

Objavljeno 16.04.2021.

Vijest o 23-godišnjaku koji je podlegao uslijed komplikacija nastalih nakon zaraze koronavirusom ponovo je aktualizirala temu rizika i opasnosti koju ova dijagnoza predstavlja za mlađu populaciju.

Najlakše do srodne duše, ali i zaraze: Svaka peta mlada osoba koja koristi dating aplikacije 'zaradi' spolno prenosivu bolest

Objavljeno 09.04.2021.

Starije generacije nikako ne mogu pojmiti da je moguće pronaći srodnu dušu 'preko interneta', no moguće je, kako pokazuje istraživanje, 'zaraditi' spolno prenosivu bolest.

Studenti plešu kolo i pjevaju: 'Neće Dara da primi vakcinu, ne vjeruje u svjetsku medicinu...'

Objavljeno 29.03.2021.

Unatrag dvije godine, stručnjaci upozoravaju na globalno širenje skepse prema cijepljenju koja, kako tvrde, znači da je svijet otišao korak unazad u borbi protiv smrtonosnih, zaraznih bolesti.

Znate li za 'efekt cimera'? Osoba s kojom dijelite sobu utječe i na vaš prosjek ocjena – evo koga bi definitivno trebali izbjegavati

Objavljeno 11.03.2021.

Cimer nije samo osoba s kojom dijelite životni prostor, frižider i radijator nego može utjecati i na vaš akademski uspjeh, zdravlje i društvene stavove.

60% studenata nema više volje ni koncentracije za studij: 'Mladi će biti najveće preživjele žrtve pandemije'

Objavljeno 10.03.2021.

Trenutno nastaje jedna izgubljena generacija mladih koja će još dugo trpjeti posljedice pandemije i nakon što ona jednog dana završi.Prati nas na Instagramu!